≫ 

Nezaposleni uporno odbijaju posao koji im pronađe biro, a ne znaju da time gube važno pravo

 ≫ 

Kada Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) pronađe posao, za nekog od 608.738 zavedenih kao nezaposleni, neki od njih ipak odbijaju posao

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Goran
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Mb

    23. oktobar 2018 | 14:12

    NSZ u sustini i nema sta da ponudi, izuzev poslova koje niko nece jer su rizični, neplaceni, lose kategorisani, pa se poslodavci obrate nsz kada ih ostali odbiju ili ne pronadju zainteresovano lice za rad. NSZ ne moze vrsiti prinudu, a svoj posao niti rade, niti znaju da rade. Tamo ne razumeju sta to znaci ponuditi decentno zaposljavanje kao jedino dopusteno i posredovati u zaposljavanju dok ne zaposle. Na celu te sluzbe nalazi se covek administrativac,koji je nesposoban i zbog cega ta sluzba i ne radi kako je uredjeno zakonom. Zato je mnogi sa potpunim pravom izbegavaju. Sluzbu treba preimenovati u sluzbu za zanatsko zaposljavanje, jer je to jedino sto znaju. Njihovom direktoru nije jasno da samozaposljavanje, koje jedino promovise, znaci da lice radi godinu dana i propadne. Mozda ce licnim primerom da pokaze kako to u vreme kada i korporacije tesko opstaju, moze na trzistu kapitala, bez korporacije, opstati samozaposleni. To u Srbiji nije.moguce, jer ova zemlja nije tako uredjena i nema preduzetnicku kulturu. Drzava nije sposobna da obezbedi opstanak samozaposlenog. Otuda direktor NSZ, koji nije sposoban da osmisli efektivne mere za sprovodjenje zaposljavanja, ne treba da promivise neradivo.

  • Suza

    01. jun 2018 | 16:27

    A biro nek poštuje one koji su na birou tako što će da pozivaju ljude na posao za koji su školovani, a ne da ih omaložavaju sa nekim poslovima.

  • pekarlekarapotekar

    01. jun 2018 | 15:10

    Treba shvatiti i nas domace privatnike koji se ne mozemo lako nositi sa medjunarodnim firmama, stranim kapitalom, drzavom i uslovima koje oni zaposlenima nude. Trziste je i prema nama nemilosrdno i mi mnogi propadnemo i ostanemo u dugovima. Uglavnom nudimo posao kakav mozemo i platimo koliko mozemo. Pa ko voli i hoce neka izvoli i dobrodosao je. Nisam ni ja da se neko prisiljava da radi nesto ili kod nekoga ako to ne zeli. To je kontraproduktivmo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA