Vučić razgovarao sa predstavnicima kompanije CMEC: Jedan grad je posebno interesantan ovom kineskom gigantu (FOTO)

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo rudarstva i energetike formira tim Vlade Srbije zadužen za pronalaženje najboljeg modela za realizaciju razvoja energetske infrastrukture

  • 24

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima kompanije CMEC o razvoju lokalne energetske infrastrukture.

Potrebni ste Srbiji, pobeđujte i borite se za sebe i svoje porodice: Vučić najboljim diplomcima medicine preneo snažnu poruku

Tokom susreta sagovornici su posebno istakli Kragujevac, jedan od najvećih gradova Srbije, koji ima ogromne potrebe za razvojem novih izvora energije, imajući u vidu velika ulaganja stranih investitora i intenzivni razvoj grada u oblasti industrije.

Na sastanku, kojem je prisustovao i ministar Aleksandar Antić, dogovoreno je da Ministarstvo rudarstva i energetike formira tim Vlade Republike Srbije, koji će biti zadužen za pronalaženje najboljeg modela za realizaciju razvoja energetske infrastrukture u ovom delu Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima kompanije CMEC-Foto: Tanjug/Rade Prelic

Kompanija CMEC, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, radi na realizaciji projekta Kostolac, kao jednog od prvih strateških kapitalnih energetskih objekata u Srbiji posle više decenija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    8. jun 2018 | 14:48

    Odlične vesti, volim što dolaze Kinezi više nego da su Nemci ili Amerikanci, kineski narod je miroljubiv i možemo mnogo da naučimo od njih.

  • miki

    8. jun 2018 | 19:29

    Svaka investicija je dobrodosla.

  • Vlada

    8. jun 2018 | 19:23

    Što više kompanija dođe u Srbiju biće bolji život svima nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA