≫ 

CompanyWall Business: Najpouzdanija bonitetna kuća broji više od 10 hiljada zadovoljnih klijenata

Savremeni tempo poslovanja nameće sve veću potrebu za pouzdanim informacijama o poslovanju privrednih subjekata i dovodi do pojave velikog broja novootvorenih bonitetnih kuća na našem tržištu

  • 3

Bonitetni izveštaji i ocene postali su neophodan ekonomski insrumenti u modernom poslovnom svetu koji se koriste pri proveri celokupnog poslovanja jednog privrednog subjekta.

Iz tog razloga, na globalnom, ali i na nacionalnom tržištu pojavljuje se sve veći broj bonitetnih kuća koje nude ovu vrstu usluga.

Savremeni tempo poslovanja nameće sve veću potrebu za pouzdanim informacijama o poslovanju privrednih subjekata i dovodi do pojave velikog broja novootvorenih bonitetnih kuća na našem tržištu. I pored opštevažećih pravila koja ova društva koriste pri utvrđivanju bonitetnih ocena, mnoge od njih su proglašene kontroverznim, njihova sertifikacija upitnom, a bonitetni izveštaji nepreciznim i nepouzdanim.

Zbog ovih okolnosti, kompanije su postale naročito obazrive pri donošenju odluke kom "ocenjivaču" će pokloniti poverenje. Bonitetne kuće svojim klijentima najčešće nude puku klasifikaciju već dostupnih finansijskih podataka, ali ne posvećuju dovoljno pažnje upoznavanju klijenata i šire javnosti sa metodologijom koja je u osnovi uspešnog procesa evaluacije i kreditnog rejtinga.

Foto: Promo

Zašto kompanije ne poklanjaju puno poverenje bonitetnim kućama?

Bonitetna ocena je skup objektiviziranih i standardizovanih podataka koji obuhvataju celokupno poslovanje jednog privrednog subjekta. Utvrđuje se na osnovu posebne metodologije koja obuhvata finansijsku i ekonomsku analizu poslovanja u prethodnoj godini.

U širem smislu bonitetna ocena predstavlja mišljenje stručnjaka o ekonomskoj pouzdanosti privrednih subjekata: kompanija, finansijskih institucija, korporacija i osiguravajućih društava i njihovoj sposobnosti da izmire svoje finansijske obaveze sa ili bez rizika.

Međutim, kako bonitetne ocene u krajnjoj liniji predstavljaju mišljenja manje ili više kompetentnih stručnjaka, agencije su često izložene kritici i mogućnosti da se dokaže nepreciznost bonitetnog izveštaja.

Nažalost, bonitetne kuće nisu svemoćne, i ne poseduju čarobni štapić koji bi garantovao savršene i nepogrešive procene, ali je ozbiljnost i temeljnost u pristupu, kao i posvećenost i odgovornost, ono što pravi razliku u kvalitetu. Iako se većina ovih agencij vodi opštim i ustanovljenim pravilima i parametrima, a svoju metodologiju zasniva na analizama stručnjaka, često dolazi do velikih mimoilaženja između krajnjih rezultata konkurentnih bonitetnih kuća, što rezultira nedoumicom klijenata kome da poklone poverenje.

Razlog ovih neslaganja su najčešće neprecizne informacije i nestabilna ekonomska klima u datom momentu čije je kretanje nemoguće predvideti s potpunom sigurnošću. Neki od promenjivih faktora koji otežavaju prezicnost izveštaja su i makroekonomsko stanje, nepredvidivosr ekonomskog rasta, stanje javnih finansija i faktori političke prirode.

Ipak, kao i u svim drugim poslovnim sferama, postoje bonitetne kuće koje su svojim radom i velikim brojem zadovoljnih klijenata dokazale da su kredibilne i pouzdane, one druge koje ih slede i one koje nemaju povoljan kredibilitet u poslovnom svetu.

Foto: Promo

CompanyWall Business – bonitetna kuća s jasno definisanom metodologijom

I pored izražene tendencije neprestanog rasta broja bonitetnih kuća na globalnom nivou, tri najveće: Standard & Poor’s, Fitch Group i Moody’s kontrolišu neverovatnih 91% svetskog tržišta. Ove agencije imaju sopstvenu jasno definisanu metodologiju utvrđivanja bonitetne ocene. Za preciznost njihovih izveštaja brine se posebno ustanovljeno telo unutar kompanije: rejting komitet, koji koristi instrumente i proverene metode utvrđivanja validnosti informacija koje ekonomski stručnjaci obrađuju. Ove komitete sačinjavaju vodeći analitičari i supervizori koji ocenjuju efikasnost rada “ocenjivača” i određuju u kojoj meri su bonitetne ocene i finansijski izveštaji stručnjaka zaista validni, a njihova mišljenja pouzdana.

Bonitetna kuća CompanyWall Business uspešno posluje na čak četiri svetska tržišta i u procesu verifikacije informacija o privrednim subjektima sledi metode rada gore navedenih najpouzdanijih i najvećih bonitetnih kuća.

CompanyWall Business bonitetne ocene utvrđene su na osnovu svih opštevažećih faktora po recepturi najvećih bonitetnih kuća i detaljne finansijske analize priznatih ekonomskih stručnjaka, a na našem portalu dostupne su za sva registrovana pravna lica i preduzetnike koji posluju na teritoriji Republike Srbije.

Bonitetna ocena omogućava brže, jednostavnije i efikasnije donošenje poslovnih odluka u postupku izbora poslovnog partnera, analize konkurencije i procene rizika, a takođe predstavlja i podršku u postupku kvalitativne analize specifičnosti pojedinačnog privrednog društva.

Bonitetni izveštaji su razvrstani unutar određenih bonitetnih razreda, koji se kreću od najvišeg AAA do najnižeg CCC. Bonitetna kuća CompanyWall Business jedina je u Srbiji ustanovila temeljnu i potpuno pouzdanu klasifikaciju najviših bonitetnih ocena: AAA, AA+ i A+.

Foto: Promo

Iako sve tri visoke ocene označavaju odlično poslovanje sertifikovanog privrednog subjekta, među njima postoji razlika. Jasno utvrđivanje nijansi je najveća prednost CompanyWall Business -a i ono što utiče na preciznost bonitetnog izveštaja i kvalitetnu i pouzdanu metodologiju na osnovu kojih sertifikujemo naše klijente.

Izuzetno visoka sposobnost izvršenja finansijskih obaveza, minimalan kreditni rizik.

Bonitetna ocena AAA svrstava poslovni subjekt u najviši bonitetni razred, i utvrđuje se malom broju kompanija koje su superiorne u svojim oblastima poslovanja. AAA bonitetna ocena je uverenje da privredni subjekt posluje bez poteškoća i komplikacija u dužem vremenskom periodu. AAA ocena je dokaz izvrsnog poslovanja i automatski znači da kompanija nikada nije bila u blokadi tj. redovno izvršava sve svoje obaveze. Kompanije koje su ocenjene sa AAA bonitetnom ocenom odlikuje beprekorna solventnost i poslovna efikasnost. Ova ocena je nedvosmislena potvrda stabilnosti kompanije i kvaliteta poslovanja. Kompanija koja je ocenjena najvišom bonitetnom ocenom AAA je pouzdan i idealan poslovni partner.

Veoma visoka kreditna sposobnost, veoma nizak kreditni rizik.

Ocena AA+ stoji rame uz rame u vrsti uz najvišu bonitetnu ocenu. Ova ocena znači da je kompanija pouzdana i stabilna. Nešto slabija rangiranje posledica je vremenski kraćeg perioda poslovanja i označava da je kompanija još uvek relativno nova na tržištu, što ne umanjuje efikasnost njenog poslovanja. Saradnja sa kompanijom koja je ocenjena AA+ bonitetnom ocenom ne predstavlja rizik, jer ona zadovoljava sve visoke standarde uspešnog poslovanja.

Visoka sposobnost izvršenja finansijskih obaveza, nizak kreditni rizik.

Firma koja je zaslužila bonitetnu ocenu A+ je ona koja ne pokazuje nikakve znakove za rizično poslovanje u budućnosti. S takvim preduzećem ostale firme mogu kvalitetno i uspešno da sarađuju, a uspešno poslovanje će se nastaviti i u budućnosti. Nešto slabija ocena je ovim firmama dodeljena zbog poslovanja u prošlosti, ili kada je reč o mladoj firmi, ipak ona je sada pouzdan poslovni partner.

CompanyWall Business je pred Zavodom za intelektualnu svojinu Republike Srbije izvršio registraciju i zaštitu žigova navedenih ocena, te sa ponosom ističemo da su navedeni žigovi priznati od strane nadlžne institucije i zaštićeni od raznih zloupotreba, što dodatno potvrđuje pouzdanost naše sertifikacije.

Za razliku od velikog broja konkurentnih agencija koje se pri sertifikaciji više oslanjaju na mišljenja stručnjaka, te ih često smatraju proizvoljnim i nepouzdanim, CompanyWall Business na transparentan način prikazuje jasne i precizne činjenice na osnovu kojih se izračunavaju bonitetne ocene i dodeljuju sertifikati bonitetne izvrsnosti kompanijama.

Foto: Promo

Iskustva zadovoljnih klijenata bonitetne kuće CompanyWall Business

CompanyWall Business je sa više od 10 hiljada klijenata jedna od vodećih bonitetnih kuća u našoj zemlji. Najveće srpske kompanije odlučile su se da nam poklone poverenje kada je reč o sertifikaciji i određivanju bonitetnih ocena.

U moru agencija koje se bave određivanjem bonitetnih ocena i sertifikacijom, privredni subjekti često nisu sigurni kome da poklone poverenje. Ovu nesigurnost najčešće rešavaju ili preporukom ili proverom bonitetne kuće čije usluge žele da koriste. Na portalu kompanije CompanyWall Business istaknuti su postupci i način na koji ekonomski stručnjaci vrše finansijske analize, te ocenjuju i sertifikuju preduzetnike. Transparentan prikaz metodologije na osnovu koje radimo, kao i preporuke naših klijenata učinili su nas vodećom bonitetnom kućom u Srbiji.

U prilog tome govori i činjenica da smo zadobili i zadržali poverenje najuspešnijih srpskih kompanija, među kojim su: Mozzart Doo Beograd, TrefSport Co Doo, Srbija Kargo a.d, Gombit doo, Institut IMS ad Beograd, Ekord Asiv doo Beograd, HIP–Petrohemija Pančevo, GSP, JKP Gradska čistoća, Srbija Voz a.d. i mnoge druge – ističe Maja Kljun, direktorka bonitetne kuće CompanyWall Business.

Foto: Logistic House

Veliki broj klijenata koji su zadovoljni pouzdanim uslugama govori u prilog kredibilnom radu naše agencije. Direktor kompanije Logistic House, jedne od najvećih agencija za internacionalni transport robe i logistiku u Srbiji, govorio je o svom dobrom iskustvu s bonitetnom kućom CompanyWall Business:

- Već dve godine uspešno sarađujemo sa agencijom CompanyWall Business. Dobili smo sertifikat bonitetne izvrsnosti i prošle i ove godine i ovo smatam validnim dokazom dobrog poslovanja naše kompanije. Radili smo požrtvovano, s puno energije i ljubavi i prevazilazimo sebe iz dana u dan!

Pozicionirajte se rame uz rame s uspešnim kompanijama iz EU uz CompanyWall Business – bonitetnu kuću s kredibilitetom

CompanyWall Business je renomirana bonitetna kuća koja već dugi niz godina dodeljuje Sertifikat bonitetne izvrsnosti svim privednim subjektima koji posluju na teritoriji Republike Srbije i koji su ostvarili ovo pravo na osnovu opisanih standarda.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda višegodišnjeg postojanog i kvalitetnog poslovanja koji vaše preduzeće svrstava u vrh domaće privrede i pozicionira rame uz rame s uspešnim privrednim subjektima iz Evropske unije, odakle potiču dokazani i validni kriterijumi određivanja bonitetne ocene. Ukoliko ste ostvarili pravo da se sertifikujete, imate priznanje kojim kompanija svojim partnerima i konkurenciji dokazuju da su odgovorni i pouzdani u vođenju posla.

Sertifikat bonitetne izvrsnosti je mnogo više od ocene utvrđene na osnovu brojki. On govori o dobrom ugledu ljudi koji stoje iza uspešnog poslovanja – Maja Kljun, direktora firme CompanyWall Business.

Uz Sertifikat bonitetne izvrsnosti ćete lakše ulaziti na različita tržišta, imaćete bržu i transparentniju komunikaciju s potencijalnim klijentima , lakše ćete razvijati sve vidove partnerstva. Sertifikat je najkorisnija referenca za vaše poslovanje!

Registrujte se danas, poslujte uspešnije već sutra!

Registrujte se klikom na link OVDEPrilikom registracije upišite promo kod:

CWBIZREGISTRACIJA0718 

i obezbedite sebi besplatan demo pristup portalu CompanyWall Business!

CompanyWall d.o.o.

Adresa: Makenzijeva 53

11 000 Beograd

PIB: 105340904

Telefon: 011 404 92 12

Mob: 064 642 64 84

Email: info@companywall.rs

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludica 55

    3. april 2019 | 20:24

    Divan tekst,pisu o onom sto ih boli a to je upravo cinjenica da oni postoje godinu dana! Da nije tragicno bilo bi smesno, smaraju svojim pozivima ljude prodaju neke toboze certifikate a s bonitetima veze blage nemaju.

  • Kobra27

    3. april 2019 | 20:38

    Proguglajte i sve ce vam biti jasno 🤣🤣🤣, e Srbijo kuda ide ovaj svet

  • John

    9. april 2021 | 09:53

    Ova kuca je daleko od najpouzdanije, a da ne pominjem kako naplacuju navodne racune kroz pretnjama nekim agencijama i slicno. Covek prevario vise od 40 ljudi a samo ga NBS blokirala, a oni se nisu setili. Smece od kuce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA