• 15

U Srbiji živi 23.238 milionera, a najviše ih je među menadžerima, direktorima i inženjerima (TABELA PO GRADOVIMA)

Granica za prijavljivanje poreza na dohodak iznosi tri prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u prošloj godini

  • 15

U Poresku upravu stiglo je ukupno 23.238 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2017. godinu koje podnose svi oni koji su tokom godine zaradili više od 2.375.136 dinara.

Granica za prijavljivanje poreza na dohodak iznosi tri prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u prošloj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

Najčešća prijavljena zanimanja su menadžer, direktor i inženjer. Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od oko 40 do oko 340 miliona dinara.

POREZ: Imućniji Srbi u redovima čekaju da prijave svoje "bogate" zarade

Poreske prijave su podnošene u papirnom i u elektronskom obliku. Elektronskim putem, preko portala Poreske uprave, primljeno je 35 odsto prijava.

Milioneri po gradovima, Foto: Telegraf

- Najviše prijava podneto je na teritoriji Beograda - ukupno 16.199 prijava. U Novom Sadu je primljeno ukupno 4.341 prijava, u Kragujevcu - 1.423 prijave, Nišu - 1.265 prijava i u Prištini -10 prijava.

Od sto najvećih prijavljenih prihoda, 73 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Regionalno odeljenje Poreske uprave Beograd. Od sto najviše iskazanih prijavljenih prihoda, 69 lica su domaći državljani, a 31 su strani državljani, dok je 90 odsto muškog pola.

(G.Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Komentari

  • bole

    Tu poštena čoveka nema.

  • Adam

    Zna se ovde ko kolo vodi !! Svi ostali uce se i savetuju kako u kolo igrati.

  • beogradjanin od rodjenja pa do smrti

    Na NBGD-u zivi najvise 'beogradjana', koji se 'cudnim metodama' snalaze (citaj uvlace) sefovima da bi napredovali i postali veliki menadzeri. Moje preduzece je ziv primer. 95% menadzera nije rodom iz Bg-a. A mi beogradjani im dodjemo sitna boranija. I tu se onda prave klanovi po gradovima i unapredjuje 'zema', a ne pravi beogradjani!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima