Pohvale Srbiji zbog ekonomskih reformi, Brnabić posle sastanka sa direktorom Svetske banke poručila: Spremni smo za poslovanje (FOTO)

Premijerka Srbije navela je da se na sastanku razgovaralo o ekonomskim i strukturnim reformama u Srbiji

  • 0

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, sastala se danas sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom i ministrom finansija Sjedinjenih Američkih Država Stivenom Mnučinom u Vašingtonu gde je počelo obeležavanje stote godišnjice savezništva Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Da li Kosovo uvodi velike promene u diplomatske krugove? Ovo su razlozi velike smene ambasadora Srbije u svetu ?

Brnabić je sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom razgovarala o napretku Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji i nastavku ekonomskih i strukturnih reformi u cilju postizanja održivog ekonomskog razvoja.

- Srbija je zahvalna Svetskoj banci na dosadašnjoj podršci, pre svega u oblasti energetike, zdravstva, obrazovanja, infrastrukture, reformi javnog sektora, razvoju finansijskog i sektora malih i srednjih preduzeća - istakla je Brnabić.

Premijerka je istakle da je Srbija zahvalna Svetskoj banci na dosadašnjoj podršci-Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

Predsednik Svetske banke Džim Jong Kim preneo je na sastanku svoje utiske o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao pravom vizionaru i strateškom lideru u celom regionu, koji je imao hrabrosti da započne ozbiljne reforme.

U srdačnom i otvorenom razgovoru sa ministrom finansija SAD Stivenom Mnučinom, razgovaralo se o unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i SAD.

Na sastanku je istaknuto da su Sjedinjene Države jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji.

Američke kompanije zapošljavaju oko 17.000 ljudi. Od 2001. godine, SAD su uložile oko milijardu dolara u razvojnu pomoć u Srbiji.

Predsednica Vlade Srbije razgovarala je sa ministrom finansija SAD Stivenom Mnučinom-Foto: VLADA REPUBLIKE SRBIJE

- Veoma je značajno to što se robna razmena između Srbije i SAD stalno povećava. Za prvih pet meseci ove godine povećana je gotovo 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine - istakla je Brnabić u razgovoru.

Predsednica Vlade predstavila je glavne rezultate u sprovođenju strukturnih reformi u Srbiji.

Predsednica Vlade Srbije i ministar finansija SAD složili su se da Srbija i SAD imaju snažne istorijske veze, što potvrđuje i to da se upravo danas obeležava veliki jubilej, 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Brnabić i Mnučin su se složili da dve zemlje zajednički treba da rade na osnaživanju sveukupnih bilateralnih odnosa.

Premijerka Srbije sastala se u Vašingtonu i sa direktorkom MMF-a, Kristin Lagard i kongresmenom Majklom Mekolom.

VIDEO: Premijerka Srbije posetila njujoršku berzu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA