Danas ćemo saznati da li poskupljuje pretplata za RTS i da li se produžava zabrana zapošljavanja u javnom sektoru

Primena Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru produžava se do kraja 2019. godine

  • 7

Skupština Srbije glasa danas o više od 60 zakonskih predloga, propisa i sporazuma, među kojima je Predlog budžeta za 2019. godinu.

Budžetom su predviđeni ukupni prihodi od 1.246,2 milijarde dinara i rashodi u visini od 1.269,1 milijardu dinara, što daje predviđeni deficit od 22,9 milijardi dinara, odnosno 0,4 odsto BDP-a.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da će budžet, ali i set poreskih zakona doprineti podizanju životnog standarda, privrednom rastu i intenzivnijem napretku Srbije.

Poslanici danas glasaju i da se takse za RTS i RTV povećaju sa 150 dinara na 220 dinara.

Izjašnjavaju se i o predloženim izmenama Zakona o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru kojima se produžava primena tog zakona do kraja 2019, do kada će biti zabranjeno zapošljavanje u državnim službama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    7. decembar 2018 | 08:34

    Što da poskupi a da nacionalne selekcije gledamo na sport klub to nigde nema

  • DARKO 100%

    7. decembar 2018 | 08:23

    I to je mnogo sobzirom da ljudi imaju sad milion kanala koje mogu gledati osim rts ,milion takvih stavki po 150 ,200 din to ovako neizgleda kao puno ali na kraju kad se saberu cifre to je puno,pretplata mora biti i ako je mora biti u visini jedne vekne hleba,drugo zasto neki voditelji imaju na rts-u po par hiljada eura platu i cime se to oni izdvajaju od ostalih da imaju toliku platu,,ovo je Srbija a nije ni Svedska,ni Nemacka pa mogu i oni raditi kao ostali gradjani u ovoj Srbiji,NA SVE STRANE SAMO OTIMACINA!!!!

  • Dh

    7. decembar 2018 | 07:50

    Ako produze zabranu muz i ja sa decom odosmo odavde..On je 9godina na ugovorima ja 3....sve sa prekidima...nema smisla ovde vise ziveti...ovde se prezivljava...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA