≫ 

Za samo nekoliko sati vrednost Apple umanjena za 55 milijardi dolara: Za sve je kriva Kina

Kina je ogromno tržište za Apple proizvod

  • 1

Apple je na berzi izgubio  čak 55 milijardi dolara nakon što je objavljeno da je njihovo tržište u Kini značajno oslabilo, javlja CNN.

U ovoj zemlji američka kompanija ima veliki problem, zbog koga su investitori veoma nervozni. Čelnici Apple su upozorili investitore da je prodaja u kvartalu oko praznika bila slabija od očekivane, zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a, kao i činjenice da druge fabrike nude jeftinije zamene za IPhone baterije.

Nakon decenija ekspanzije, kineska ekonomija usporava. Rast u 2018. godini bio je najslabiji od 1990. godine. A čini se da će 2019. biti još lošija. Druga svetska ekonomija bori se sa spoljnopolitičkim okolnostima, ali i činjenicom da su unutrašnji dugovi veoma brzo porasli.

Kina je ogromno tržište za Apple proizvode. Nekoliko satni nakon što je CEO Tim Kuk objavio zaposlenima da je prodaja bila daleko niža od očekivane, deonice kompanije pale su za osam procenata, što znači da se vrednost Apple na berzi smanjila za 55 milijardi dolara. 

VIDEO: Nokia je predstavila najnoviji smartfon

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Ccc

    3. januar 2019 | 08:13

    Sada će ameri narediti svojim poltronima da im tržišta bojkotuju kineske telefone, da bi ugurali svoje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA