• 3

"Čiča" nastavlja da živi: Jagodinska pivara našla kupca, zbog niske cene koju je ponudio moraće da sačeka sud poverilaca

Tekući račun "Jagodinske pivare" bio je u blokadi od 2.juna 2015. godine za oko 900 miliona dinara

  • 3

Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića "Jagodinska pivara" u stečaju, bila je na prodaji, a javio se kupac koji je ponudio 50 odsto manju cenu od procenjene vrednosti. 

U ovakvom slučaju stečajni upravnik je "dužan da pre prihvatanja ponude, dobije saglasnost Odbora poverilaca", izjavio je Tanjugu Igor Draškić iz Centra za licitaciju firmi.

Na odluku Odbora može se čekati i 10 dana.

Agencija za licitiranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju "Jagodinske pivare", po procenjenoj vrednosti od 711 miliona dinara. Stečajni upravnik je bio "dužan da prihvati najvišu dostavljenu ponudu, ukoliko je iznad 50 odsto od procenjene vrednosti", a da dobije saglasnost Odbora poverilaca ako je ispod 50 odsto, stoji u oglasu.

Po ovoj ceni "Pivara" je bila na licitaciji i 4. decembra prošle godine, ali nije bilo kupaca, "niko nije uplatio depozit", koji je onda i sada iznosio 142,2 miliona dinara.

"Jagodinska pivara" je jedna od najstarijih privrednih firmi u Srbiji, osnovana 1852. godine. Privredni sud u Kargujevcu je 24. marta 2016. godine doneo odluku o uvođenju stečaja iz razloga trajne nesposobnosti plaćanja, što znači da je račun stečajnog dužnika u dužoj vremenskoj blokadi.

Tekući račun "Jagodinske pivare" bio je u blokadi od 2. juna 2015. godine za oko 900 miliona dinara. 

Zbog ranije najavljene mogućnosti uvođenja stečaja, svih preostalih 145 radnika pivare se prijavilo za dobrovoljni odlazak uz socijalni program, koga su dobili, rekli su Tanjugu bivši sindikalni rukovodioci ove firme. Pivara više od godinu i po dana ne proizvodi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • On

    Dali smo mi normalni livara ublokadi

  • Guess.

    Samo prodaja,jer od prodaje celnici profitiraju!E moja Srbijo, svu te preprodase!

  • Panzova

    Pančevačka pivara osnovana 1722 godine,najstarija na Balkanu i jugoistocnoj Evropi koja je u vreme Waiferta bila i među 3 najmodernije u celoj Evropi a samim tim i u svetu danas je rusevina,ruglo i sramota za svakog Pančevca!Prodata je Efesu krajem devedesetih a on je prodao Zaječarskoj pivari posle nekih 7-8 gidina.Ko je tu i šta napravio ne zna se ali da je ruglo i šteta istala Pančevcima,ostala je!Mogli su muzej piva da naprave,gradsku atrakciju,bilo šta što bi podsećalo na lepa vremena kada je taj gradić cvetao.Da to ima neka druga drzava bili bi sigurni ponosni i ulozili bi u takav projekat ali mi smo prćija,siroti duhom a ne novcem,bez ideja i smisla,samo ja pa ja a posle mene...ma koga briga!Mnogo je slicnih stvari po celoj Srbiji ali nema ko da se seti....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima