Osnovano privredno društvo "Elektro Sever" u Severnoj Mitrovici

Sporazumom o energetici u okviru Briselskog procesa od 25. avgusta 2015. godine predviđeno je da JP EPS osnuje privredno društvo za snabdevanje električnom energijom "Elektro Sever"

  • 0

Vlada Srbije danas je dala saglasnost za osnivanje privrednog društva "Elektro Sever" u Severnoj Mitrovici, a poštujući odredbe Sporazuma o energetici u okviru Briselskog procesa od 25. avgusta, na današnjoj sednici Izvršnog odbora JP "Elektroprivreda Srbije" za direktora privrednog društva "Elektro Sever" imenovan je Boban Novaković.

 

ĐURIĆ: Energetski sistem na severu Kosova i Metohije ostao je u našim rukama

 

Sporazumom o energetici u okviru Briselskog procesa od 25. avgusta 2015. godine je predviđeno da JP EPS osnuje privredno društvo za snabdevanje električnom energijom "Elektro Sever", a prethodni Sporazum o energetici i telekomunikacijama odredio je da JP EPS osnuje privredno društvo za trgovinu električnom energijom "EPS Trgovina" u Severnoj Mitrovici.

 

Saglasnost za osnivanje "EPS Trgovine" u Severnoj Mitrovici Vlada Srbije je dala 30. oktobra 2014. godine i Nadzorni odbor JP EPS imenovao je Milana Vujakovića za direktora privrednog društva "EPS Trgovina", ali uprkos svim nastojanjima EPS-a, registraciona procedura na Kosovu i Metohiji nije bila završena.

 

Direktori "Elektro Severa" i "EPS Trgovine" Boban Novaković i Milan Vujaković danas su u Prištini predali dokumenta i podneli zahteve za registraciju ovih preduzeća.

 

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA