≫ 

Očekuje se odluka grčkog suda o još jednom srpskom drzavljaninu

U prvom mahu, prema izveštavanju grčkih medija, privedeno je šest Srba zbog ovog incidenta, a naknadno još dvojica, mada je jedan je odmah pušten na slobodu.

  • 0

Od sedmorice sprskih državljana koji su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj je na smrt prebijen američki turusta na Zakintosu, četvorici je određen pritvor do početka suđenja, odnosno do 18 meseci, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova.

OZLOGLAŠENI GRČKI ZATVORI: Ako Srbe osude, čeka ih pakao: Šuga, hepatitis i najgore boleštine haraju, ni pacov ne bi preživeo (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Dvojici je juče grčki sud odobrio mogućnost da, uz plaćanje kaucije budu pušteni da se brane sa slobode, dok se za jednog osumnjičenog odluka očekuje danas ili sutra.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu.

Ovo su jedine zvanične informacije koje se tiču konkretnih osumnjičenih za delo koje je izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

U prvom mahu, prema izveštavanju grčkih medija, privedeno je šest Srba zbog ovog incidenta, a naknadno još dvojica, mada je jedan je odmah pušten na slobodu.

O daljoj sudbini mladića, pritvoru, kaucijama, i puštanju na slobodu, zvanične informacije se očekuju u toku popodneva.

Istraga bi trebalo da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do eventualnog podizanja optužnice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA