≫ 

Još jedna skandalozna odluka Centra za socijalni rad: Predlagali da dečak kod oca ubice boravi vikendom i praznicima

Maja Đorđević je 27. decembra 2016. godine podnela Drugom osnovnom sudu prigovor na nalaz i mišjenje Centra u Rakovici od 13. septembra 2016. godine koje je Centar dao ovom sudu, gde je predloženo da se kontakti dečaka i oca monstruma prošire

  • 6
Ubica, Rakovica, Marko Nikolić Foto: Srpski telegraf

U dokumentima o slučaju monstruozno ubijene Maje Đorđević (38), i njenog sina Mihaila (4) i ubice Marka Nikolića (42), odluke i mišljenja Centra za socijalni rad u Rakovici ne prestaju da šokiraju.

Otac Tijane Jurić: Doživotni zatvor je jedino rešenje za bolesnike kao što je Marko Nikolić

Naime, Maja Đorđević je 27. decembra 2016. godine podnela Drugom osnovnom sudu prigovor na nalaz i mišjenje Centra u Rakovici od 13. septembra 2016. godine koje je Centar dao ovom sudu, gde je predloženo da se kontakti dečaka i oca monstruma prošire.

U nalazu koji je Centar predao Drugom osnovnom sudu, a na koji je Maja dala pritužbu, stoji da je u interesu dečaka da se poveri majci Maji na samostalno vršenje roditeljskog prava, a da kontakte između oca i deteta treba urediti privremenom merom, u trajanju od tri meseca, i to tako što će se Mihilo imati kontakte s ocem svake srede, o čemu je već pisano.

Takođe, Centar je izrazio mišljenje da je neophodno uvažiti postupnost u realizaciji konakta dečaka i oca, s ciljem da se dete postepeno navikne na duži boravak kod oca, te da će nakon tri mesecarealizacije ovakvih kontakata odnosi između dečaka i oca trebati da se dečavau u širem modelu, i to svakog utorka i četvrtka od 15 do 18 časova, svaki drugi vikend od petka do nedelje u 17 sati, svaki drugi verski i državni praznik, svake godine za rođendan, kao i 7 dana zimskog raspusta i 15 dana letnjeg.

Ovo mišljenje ne bi bilo čudno da u istom ne stoji i "da je Nikolić u svojim stavovima i uverenjima rigidan, niže tolerancije na frustraciju, kao i povremeno provocirajućeg ponašanja, što je uslovilo otežan rad svrsishodne komunikacije stručnog tima s njim. U više navrata komunikacija s Nikolićem je bila tenziona".

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA