Srbi na Zakintosu razdvojeni: Prebačeni u različite zatvore

Čak je klub "Bar kod" u kome je došlo do tragičnog incidenta, ovih dana je gotovo prazan iako je otvoren do ranih jutarnjih časova.

  • 5

Petorica srpskih državljana, osumnjičena za prebijanje na smrt američkog turiste Bakari Hendersona (22) na Zakintosu 6. jula, prebačena su u druge zatvore u Grčkoj.

Hostesa sa Zakintosa dala DVA ISKAZA: Devojka od koje zavisi sudbina srpskih mladića ima dve verzije događaja?

Oni će u pritvoru čekati početak suđenja.

Dvojica osumnjičenih, D.R. i M.S, od jutros su u privremenom pritvoru u Patrasu odakle će biti dalje sprovedeni u dva različita zatvora, dok su ostali ranije odvedeni sa Zakintosa, rekla je Tanjugu advokat Zora Dobričanin Nikodinović.

Prema njenim rečima, oni i dalje nisu dobili rešenje o određivanju pritvora u pisanom otpravku. To rešenje je neophodno za ulaganje žalbe u roku od pet dana, od dana prijema rešenja.

D. R. je određen privremeni pritvor, a drugoj četvorici sprskih državljana određen je pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Foto: Tanjug/AP

Preostala dvojica opsumnjičenih srpskih državljana puštena su da se brane sa slobode.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 6. i 7. jula, kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas, na smrt pretučen američki student Bakari Henderson.

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Patrasu.

Kako je Dobričanin prenela Tanjugu, klub "Bar kod" u kome je došlo do tragičnog incidenta, ovih dana je gotovo prazan iako je otvoren do ranih jutarnjih časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA