Sahranjen sin Markosa Milinkovića: Jecaj drugara parao nebo, mališani nosili majice sa Lukinim imenom

Sin slavnog odbojkaša Markosa Milinkovića, Luka je juče sahranjen u belom kovčegu prekrivenim belim cvećem, pred oko 100 najbližih članova porodice, prijatelja i drugara

  • 8

Na groblju u Novom Sadu juče je sahranjen Luka Milinković (13), dečak koji je u subotu pronađen mrtav u moru na Braču. Luka je sin slavnog odbojkaša Markosa Milinkovića kog je dobio u braku sa Novosađankom Jelenom Vukobrat.

Ćerki još nismo rekli da više nema brata: Majka malog Luke koji se udavio na Braču očajna, čeka transport tela u Srbiju

Trener odbojkaševog sina neutešan: Zbog toga što je rekao o malom Luki, slomiće vam se srce! (FOTO)

Najtužniji oproštaj od malog Luke, nesuđene odbojkaške zvezde, igrača Vojvodine, sina Markosa Milinkovića

Luka je oko 11 sati sahranjen u belom kovčegu prekrivenim belim cvećem, pred oko 100 najbližih članova porodice, prijatelja i drugara.

Jelena, majka preminulog dečaka i Lukin otac, odbojkaš Markos Milinković jecajući išli su iza kovčega i nisu se od njega odvajali do poslednjeg trenutka.

- Jelena konstantno plače i retko razgovara sa bilo kim. Prevelika je to tuga. Strašno šta se dogodilo. Luka je bio divno dete, uvek nasmejan i srećan. Voleo je da se druži, imao je dosta drugara, bavio se sportom. Bio je veliki potencijal, jer mu je i otac veliki sportista. Velika tragedija za porodicu - rekao je jedan od prijatelja za ovu porodicu.

Sahrani je prisustvovalo i rukovodstvo Odbojkaškog kluba Vojvodina, te brojni odbojkaši, kolege Lukinog oca Markosa. Među njima su bili Slobodan Boškan, Vanja i Nikola Grbić, Vasa Mijić, Andrija Gerić i brojni drugi.

Foto: Facebook/Marcos Antonio Milinkovic

Drugovi preminulog dečaka nosili su majice sa njegovim imenom.

- Šest godina smo zajedno proveli u istom razredu. Bio si drug kakvog smo samo poželeti mogli. Uvek si bio tu za sve nas, kada nam je nešto trebalo i u dobru i u zlu. Niko od nas ne veruje da nam se nećeš pridružiti za mesec dana u sedmom razredu. Tvoje mesto u klupi ostaće prazno, ali ti ćeš biti s nama u našim srcima. Znamo da ti je najveći san bio da postaneš odbojkaš kao tvoj tata, ali nažalost sudbina ti nije dozvolila da taj san ostvariš. Uvek ćeš biti u našim srcima. Tvoj VI/4 - oprostio se od Luke u ime drugara iz razreda jedan od dečaka, koji je jecao dok je čitao govor.

Podsećamo, dečak je preminuo prošle subote, prvog dana letovanja na koje je otišao sa majkom Jelenom. Njegovo beživotno telo su iz mora kod ostrva Brač izvukli kupači.

Dečak je, navodno, prethodno sa drugarima vozio kajak i otišao je da roni. Uprkos intervenciji lekara koji su pokušali da ga reanimiraju, dečaku nije bilo spasa. Lukin otac Markos Milinković najveća je odbojkaška legenda Argentine, a poreklom je Srbin.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    4. avgust 2017 | 21:16

    Tuga

  • ДУШАН КРАИШНИК Б.ЛУКА

    7. avgust 2017 | 11:48

    Душа драга лака ти црна земља,,, и почивај у миру!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA