Za sve je kriv alkohol: Majka osumnjičenog za ubistvo starice, otkrila uzrok zločina na Ubu

Telo starice pronašla je njena ćerka Zorica, koja je sa suprugom i unukama došla kod majke u posetu

  • 0

Veru Rakić (77) iz sela Dokmir kod Uba, zadavio je Saša A, koji je lečeni alkoholičar. On je jadnu staricu, prema pisanju "Alo", prvo silovao, pa zadavio.

Jezivi detalji ubistva bake u Ubu: Mačke joj grizle telo 30 sati, nakon što je komšija zadavio

Uhapšen muškarac osumnjičen da je zadavio staricu na Ubu

Zločin se dogodio u noći između nedelje i ponedeljka. Telo starice pronašla je juče ujutru njena ćerka Zorica, koja je sa suprugom i unukama došla kod majke u posetu.

- Vrata su bila zaključana i to mi je bilo čudno. Unuka mi je prva rekla da je prababa mrtva. Prišla sam prozoru i videla majku na podu. Suprug je razvalio komarnik i tada sam imala šta da vidim! Ne znam ko je to uradio, ali znam da to nije zaslužila. Želim da tog krvnika pogledam u oči i pitam ga: "Zašto mi ubi majku?!" Ona nikome ništa nažao nije učinila. Svakome je pomagala koliko je mogla - kroz plač priča Zorica.

Prema njenim rečima, policija je uzela otiske i pronašla ključ ulaznih vrata.

- Ako je tačno da je Saša ubica, mogu samo da kažem da je na čudan način vratio Veri to što je pomagala njegovoj porodici. Izlazila je u susret šta god im je trebalo. O Sašinom ocu Slobodanu i majci Ceci imam samo reči hvale. To su radni i vredni ljudi - kratko je rekla Zorica.

Foto: Telegraf

Ceca Arsenić, majka osumnjičenog Saše, priznaje da je srce htelo da joj iskoči kada je čula za šta ga sumnjiče.

- Za sve je kriv alkohol! Saša se lečio. Nije pio četiri godine. Radio je i polako se kućio. Pre mesec dana je ponovo počeo da pije, jer mu nisam dozvolila da u kuću dovede neku ženu sa detetom, koje nije njegovo - kaže majka osumnjičenog.

Prema nezvaničnim saznanjima, Saša je osumnjičen posle svedočenja meštana da su videli njegov automobil u ponedeljak u njenom dvorištu.

- Policija je pretresla njegovu kuću i saslušala njegove roditelje. Nađena je majica koju je tog dana nosio, koja je imala na sebi nešto nalik na tragove krvi, kao i krvave papuče! Zaplenjena garderoba i automobil su na veštačenju radi upoređivanja tragova. Majica, na kojoj je bilo više kapljica, bila je oprana - rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Meštani sumnjaju da je Saša ubio Veru posle pljačke.

- Videli su ga u obližnjem selu u provodu, a kad popije, ne zna šta radi. Čuli smo da je silovao, pa ubio Veru i da je kuća ispreturana - kažu žitelji sela.

U domu Arsenića muk. Majka Ceca ne prestaje da plače, dok se otac trese od muke.

- Ne znam gde mi je sin. Ne znam zašto tragaju za njim, sumnjaju da je ubio majka Veru. Ako je to uradio - neka odgovara, šta da kažem. Uništio je celu kuću. Ta žena je za nas samo dobro činila - drhtavim glasom priča Slobodan.

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA