≫ 

Albanci Bogdanu Mitroviću zabranili posete: Nije uspeo da ga vidi oficir za vezu, a to ne može ni advokat

Ističe da mu je onemogućeno da vidi pritvorenika uprkos svim pravima i dozvolama

  • 3

Oficiru za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejanu Pavićević i braniocu, advokatu Dejanu Vasiću danas, i pored dozvole suda, nije bilo omogućeno da u zatvoru u Podujevu posete Bogdana Mitrovića, koji je u ponedeljak uhapšen u Mušutištu kod Suve Reke, kada je bio u obilasku porodične kuće.

Ćerka Bogdana Mitrovića otkrila zašto je njen otac uhapšen: Razlog će vas razbesneti (FOTO)

- Mi nikakve informacije o njemu nemamo, ne možemo da dođemo do njega i zaista sada, evo već je došlo do nivoa jedne velike zabrinutosti i za njegovo zdravstveno stanje. Kada vas neko vrati i pored dozvole suda sa kapije zatvora, posumnjate na ono najgore - rekao je Pavićević.

Ističe da mu je onemogućeno da vidi pritvorenika uprkos svim pravima i dozvolama.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju upozorava privremene institucije u Prištini da će, ukoliko ne budu poštovana osnovna ljudska prava Bogdana Mitrovića, biti ispitana mogućnost za utvrđivanje krivične odgovornosti osoba koje su uključene u njegov progon.

- Ovakva praksa samo može da dovede do širenja međuetničke mržnje i nepoverenja na Kosovu i Metohiji, od čega korist ne mogu da imaju ni jedan ni drugi narod - saopštava Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Foto: RTS

Kancelarija poziva misiju Euleksa da preduzme sve mere kako bi Bogdan Mitrović što pre bio pušten, a, do tada, bar prebačen u pritvor u Kosovskoj Mitrovici, gde bi imao bolji tretman.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bobi

    1. septembar 2017 | 08:59

    Hapsiti albance za nosenje i posedovanje oruzja na kosovu , svi koji predju u Srbiju

  • Mire

    1. septembar 2017 | 08:51

    O cemu mi pregovaramo sa siptarima.

  • Петар Ј. Ветар

    1. septembar 2017 | 09:10

    Докле више да се трпи ово? Е моја Европо, вратиће ти се ово многоструко. Кад праведници страдају, тад се за крвнике одшкрину врата пакла!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA