≫ 

Kako izgleda ćelija u kojoj je Dušan, osumnjičen za ubistvo Amerikanca na Zakintosu: Deli tamnicu sa čak 25 zatvorenika

- I ja sam zadovoljna načinom na koji su mene ispoštovali - imala sam otvorenu advokatsku posetu kao što je to i u Srbiji - kaže branilac Dobričanin

  • 4

Dušan Ranković, jedan od petorice Srba osumnjičenih za učešće u tuči i ubistvu američkog turiste Bakarija Hendersona (22) na grčkom ostrvu Zakintos, već mesec i po dana nalazi se u pritvoru zatvora u Amfisi, dok su trojica u Avloni, a peti je u trećem zatvoru. Grčki zatvori su "na lošem glasu", a Ranković je odvojen od ostalih srpskih mladića, ali, na sreću, nema problema sa ostalim zatvorenicima, niti osobljem, prenosi nam utiske njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović.

Raport advokatice optuženih Srba sa Zakintosa: Momci idu u školu u zatvoru i svakodnevno se čuju sa porodicom (FOTO)

Ne optužuju Srbe za ubistvo svog sina: Prvi intervju roditelja ubijenog Amerikanca na Zakintosu

- Dušana Rankovića sam obišla pre 20 dana.

- On je u zatvoru u malom mestu Amfisa u brdima blizu Delfija.

- Bez obzira na to što je to multinacionalni zatvor, što ih u sobi ima 25, on je zadovoljan kako se prema njemu odnosi zatvorsko osoblje... I ja sam zadovoljna načinom na koji su mene ispoštovali - imala sam otvorenu advokatsku posetu kao što je to i u Srbiji - kaže Dobričanin.

Ranković je bio pritvoren prvo u policijskoj stanici na Zakintosu, zatim u tranzitnom zatvoru u Patri, pa u Atini, da bi u 27. jula stigao u Amfisu.

Kako je Dobričanin ranije najavila, suđenje za ubistvo mladog Amerikanca Bakarija Hendersona (22) obaviće se u Patri.

Amfisa je najveće mesto okruga Fokida, periferije Središnja Grčka i nalazi se u dolini na nadmorskoj visini od 180 metara između dve velike planine, Parnasa na istoku i Gione na zapadu. Grad se nalazi 13 kilometara od najbližeg primorskog mesta, gradića Itea.

U blizini su Delfi, čuveno arheološko nalazište i savremeni grad u Grčkoj.

Daljinac

(S.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пацифиста

    11. septembar 2017 | 13:17

    Не зна нос да обрише а отишао на самостално летовање и још мисли да може да дивља као у Србији. Зато је некад војска била закон. Одвојиш се од маме, тате, девојке, друштва, куће и устаљених навика, осванеш у новој средини међу непознатим људима где ти ништа није подређено где схватиш да увек има неправде а да ти ниси Богом дан да то исправљаш. Да је то доживео и проживео сад би био кући ... овако га чека робија. Боље година робије звана војска него ово али добро ово је демократско друштво и свако има право на свој избор.

  • Panta

    11. septembar 2017 | 13:21

    Dobro, dobro, a kako izgleda ćelija...?

  • Cetnici sever

    11. septembar 2017 | 13:58

    Kako izgleda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA