Novi detalji ubistva biznismena iz Leskovca: Snimak sa sigurnosnih kamera otkriva ubicu Aleksandra Mikića

Svaki detalj "sačekuše" u Ulici Topličkog ustanka očigledno je bio pažljivo planiran, pa je pred policijom težak posao kako bi otkrila počinioce i naručioce ovog krivičnog dela

  • 3

Sve okolnosti pod kojima je u nedelju uveče ispred zgrade u kojoj je živeo likvidiran Aleksandar Mikić (32), iz leskovačkog sela Rudare, ukazuju na to da je ovo ubistvo izvršio profesionalac koji je u grad na Veternici najverovatnije došao sa strane. Zvaničnih informacija o tome šta se tačno događalo u nedelju oko 21 čas u centru Leskovca i dalje nema, ali bi u razrešenju mogli pomoći snimci sa sigurnosnih kamera, pišu Večernje novosti.

Mikić ubijen zbog sumnjivih poslova na Malti? Moćnom igraču hteo da otme posao, pa ga likvidirali!

Svaki detalj "sačekuše" u Ulici Topličkog ustanka očigledno je bio pažljivo planiran, pa je pred policijom težak posao kako bi otkrila počinioce i naručioce ovog krivičnog dela.

- Mogu samo da potvrdim da je jedna osoba nastradala upotrebom vatrenog oružja. Istraga je još u toku, pa zasada ne možemo da kažemo ništa detaljnije - rekao je Boban Zdravković, portparol Policijske uprave u Leskovcu.

Slično izjavu dao je portparola Višeg javnog tužilaštva Jasmine Arsić.

Prema nezvaničnim informacijama, Mikić je nastradao u klasičnoj "sačekuši" dok je sedeo u svom automobilu marke "alfa romeo" parkiranom ispred zgrade u kojoj je živeo. Njemu je, navodno, prišao nepoznati muškarac koji je imao kapuljaču na glavi i kroz otvoren prozor automobila u njega ispalio 16 metaka.

Nezvanično, sedam hitaca je završilo u Mikićevom telu, koje je poslato na obdukciju.

Foto: Facebook/Aleksandar Mikic

Napad su, navodno, zabeležile kamere video-nadzora, ali se na snimcima lice napadača ne vidi, jer ga je vešto skrivao rukom. Ubrzo posle ove pucnjave, samo nekoliko stotina metara dalje, na parkingu iza Tehnološkog fakulteta, zapaljen je automobil "reno megan" stranih tablica.

Iako niko zvanično nije povezao ova dva događaja, najverovatnije je reč o vozilu kojim su napadač i njegov saučesnik pobegli s lica mesta. Automobil su zapalili benzinom kako bi uništili tragove zločina.

O mogućem motivu ovog ubistva u leskovačkoj čaršiji se samo nagađa. Mikić je u gradu važio za žestokog momka. Navodno je sumnjičen i za umešanost u jednu otmicu.

Printskrin: Youtube/juGmedia

Nastradali mladić se bavio ugostiteljstvom i bio vlasnik kafića u centru grada. Od tog posla je odustao pokušavajući da uđe u građevinske vode. Jedna od prvih njegovih investicija bila je rekonstrukcija i nadogradnja jednog objekta u Leskovcu i, navodno, zgrade ispred koje je ubijen. Deo istrage sigurno će ići u tom pravcu, ako se uzmu u obzir i nezvanična saznanja da mu je "zbog toga što se mešao u tuđe poslove" navodno prećeno.

Ubijeni mladić je pre oko dve i po godine bio fizički napadnut u kafiću u centru grada. Na njega i njegovog druga su, usred dana, iznenada nasrnula četvorica muškaraca sa fantomkama na glavama. U ovom obračunu Mikić je teže povređen, pa se napad sada povezuje sa njegovim ubistvom i tumači kao opomena.

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo J.

    12. septembar 2017 | 11:53

    Ovo je vređanje i ruganje svim poslovnim ljudima. Razlika između biznismena i bitange je ogromna.

  • ja na

    12. septembar 2017 | 11:43

    Pa ubijen radi duga uzeo pare velike i ne vraca , ljudi se pruzaju vise nego sto se mogu pokriti ,narode ne pozajmljujte nikome svoje pare samo za nedaj boze nekom bliznjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA