Nije smeo da se brani od provalnika? Bogeskog terete za prekoračenje nužne odbrane

Nova optužnica je na glavnom pretresu dostavljena optuženom i njegovom braniocu

  • 31

Više tužilaštvo izmenilo je optužnicu Saši Bogeskom, te se suđenje odlaže za 14. novembar. Njega novom optužnicom terete za ubistvo prekoračenjem nužne odbrane, pišu "Novosti". Da podsetimo, Bogeski je u maju 2013. godine usmrtio provalnika Vladimira Manića (36) u svom stanu u Žarkovu.

JULINO BRDO: Vlasnik stana ubio provalnika! (FOTO)

PROVALNIK MU ZAMALO UBIO ŽENU I DETE, A SAD NJEMU SUDE ZA UBISTVO: Potvrđena optužnica protiv Saška Bogeskog

SAŠKO JE UBIO PROVALNIKA KOJI MU JE UPAO U KUĆU I UGROZIO MU PORODICU: Novi zakon mogao bi da ga SPASI OD ROBIJE!

Nova optužnica je na glavnom pretresu dostavljena optuženom i njegovom braniocu.

- Nalaz i mišljenje veštaka stigao je pre pet meseci, u aprilu - istakao je pred sudom branilac Bogeskog, advokat Zoran Agatonović.

- Reč je o zloupotrebi prava, to što je tužilaštvo izmenilo optužnicu dan pre suđenja! - dodaje Zoran.

Prema novoj optužnici, Manić je prvo napao Bogeskog, kako se nezvanično saznaje, koji je umesto za ubistvo, optužen za ubistvo prekoračenjem nužne odbrane.

- Žena je stavila dete da spava i otišla u spavaću sobu, a ja ubrzo za njom. Ona je izašla iz sobe i brzo se vratila šapućući da nam je u stanu provalnik. Prestrašio sam se i izašao iz sobe. Otišao sam do kuhinje i uzeo nož kako bih zaštitio porodicu i sebe. Video sam kako ka mojoj glavi ide nešto oštro. Tada sam počeo da mlatim i nožem i rukama. Branio sam sebe i svoju porodicu - izjavio je svojevremeno Bogeski.

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bokibinsr

    27. septembar 2017 | 13:04

    Tako je brate,naka si ga.Ja bih isto postupio,bez trunke kajanja.Sta ti trazis u mom stanu!Samo mi je zao sto nam je drzava bedna i vise postuje narkomane i kriminalce,nego nas obicne gradjane.Podrska

  • VladimirR

    27. septembar 2017 | 13:56

    Ne znam šta da komentarišem. Po meni ne postoji prekoračenje nužne odbrane ako štitim u svom domu moju porodicu. Šta ako ja nedovoljno jako udarim napadača pa posle on ko zna šta učini mojim najmilijim? Da se kajem doživotno? Sram bilo tužioce i neka i njih snađe tako nešto kao što je ovog nesrećnog domaćina i glavu porodice.

  • Milan

    27. septembar 2017 | 18:49

    ovo je bruka naseg tuzilastva,neosporno pravo svakog muskarca je da brani svoju porodicu a to je ovaj covek upravo radio,podrska za gospodina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA