Toma Fila oštro o ubici Jelene Marjanović: Smrtna kazna je malo za njega, treba da se muči kao i ona, da trune u zatvoru (VIDEO)

- Kada streljate čoveka, on umre odmah, a on je žrtvu mučio. Zar nije logičnije da ga pošaljete na 40 godina u zatvor da pati zbog toga što je uradio

  • 17

Poslednja smrtna kazna u Srbiji izvršena je 14. februara 1992. godine. Međutim, prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, većina ispitanika smatra da treba vratiti pogubljenje.

Srbi traže uvođenje smrtne kazne! Istraživanja pokazuju da smo sve suroviji

Gostujući u emisiji na RTV Pink, advokat Toma Fila rekao je da u Srbiji neće moći da se vrati smrtna kazna jer je naša zemlja u Savetu Evrope i prijem u EU uvođenjem takve sankcije ne bi bio moguć.

- Turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu je čak rečeno da zaboravi na Evropu, ako uvede smrtnu kaznu. Ja razumem te ljude koji se zalažu za smrtnu kaznu, oni govore o krivičnim delima, o ubijanju cele porodice, a onda ubica dobije samo 40 godina - rekao je Fila.

- Kada streljate čoveka, on umre odmah, a on je žrtvu mučio. Novine pišu o Jeleni Marjanović. Vidite koliko je ona trpela… Zar nije logičnije da ga pošaljete na 40 godina u zatvor da se muči, da trpi, priziva svoju savest i pati zbog toga što je uradio. U slučaju smrtne kazne, on će otići bolje nego što je žrtva otišla - rekao je Fila.

Foto: A. Nalbantjan

Povodom smrtne kazne se oglasio i Goran Kozić, prvi novinar koji je ušao u prostoriju za izvršenje smrtne kazne u Centralnom zatvoru. Iako se protivi smrtnoj kazni, ipak postoje slučajevi u kojima bi išao da gleda pogubljenje.

To je slučaj ubica Vere Židić i njenog 13-godišnjeg sina. Reč je o zločinu u Pohorskoj ulici koji je pre 20 godina potresao Srbiju, a i danas se pamti.

- Ubice su ušle u njen stan, ubile Veru Židić, sina i psa, jer je neko lažno tipovao da njen muž ima 500.000 maraka. Nisu našli novac, ali su ih sve pobili - ispričao je Kozić.

Intervju možete pogledati u snimku ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs/RTV Pink)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    11. oktobar 2017 | 16:05

    Zasto u našim zatvorima ,najveći kriminalci i ubice odmaraju i leze ,čitav dan ?!Pritom se kvalitetno hrane i izvode u setnu !Zasto im se ne odredi najteži fizički rad ?! Zasto se ne otvore fabrike gde bi oni radili ?!U Americi žive u katastrofalnim uslovima i rade ,zaborave na njih

  • Srbin

    11. oktobar 2017 | 16:27

    Nije Fila u pravu. Ne 40 godina, nego 3-4 dozivotne robije. Da budemo sigurni da nece nikad izaci na slobodu.

  • Milan

    11. oktobar 2017 | 20:04

    Kod nas u zatvoru ubice ne pate vec uzivaju u tome je problem!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA