Policija uhapsila petočlanu grupu: Prodavali oružje za likvidacije

- Postoje osnovane sumnje da je D.K. organizovao  kriminalnu grupu i da je od B.Ć.  iz Republike Srpske kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolje i municiju. Oružje je krijumčario automobilom u Srbiju i uz pomoć Ž.F., MP i M.K. ga prodavao u Lazarevcu i Lajkovcu - saopštio je MUP Srbije

  • 2

Policija je juče uhapsila petočlanu grupu, osumnjičenu za nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod dispečera GSP pronađeno ilegalno oružje: U kancelariju doneo pištolj, svi se pitaju šta će mu 15 metaka

Učinak policije u 100 dana Vlade: Osam prioriteta za budućnost MUP-a (FOTO) (VIDEO)

Uhapšeni su D.K. i Ž.F. iz Lazarevca, kao i M.P. i M.K. iz Lajkovca.

- Postoje osnovane sumnje da je D.K. organizovao  kriminalnu grupu i da je od B.Ć.  iz Republike Srpske kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolje i municiju. Oružje je krijumčario automobilom u Srbiju i uz pomoć Ž.F., MP i M.K. ga prodavao u Lazarevcu i Lajkovcu - saopštio je MUP Srbije.

U stanovima i automobilima osumnjičenih pronađene su dve automatske puške, dve poluautomatske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolje.

Printskin:Youtube/Telegraf.rs TV

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tuilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

U ovoj akciji na teritoriji Republike Srpske uhapšen je B.Ć. (65) iz Rogatice. Policija je pretresom njegove kuće pronašla devet tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, jedan puškomitraljez, jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, jednu pušku, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra.

- Česta je pojava da se oružje koje se koristi isključivo za likvidaciju ručno pravi. Najviše se koriste pištolji, bombe i ručno pravljeni ekploziv. Likvidacije u kriminalnim obračunima uglavnom izvršavaju profesionalne ubice, koje najčešće dolaze iz Crne gore, Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja regiona - kaže izvor za "Alo".

Kriminalci najviše kupuju pištolje koji  na crnom tržištu koštaju od 50 do 3.000 evra.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    25. oktobar 2017 | 15:29

    Ha ha...pa ja poznajem domacine koni imaju zavidniji arsenal!?

  • Mile23

    25. oktobar 2017 | 15:05

    Pojacati kontrolu na granici Srbije I BiH.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA