≫ 

Smeće jedno, kako smeš da me pogledaš kad si mi ubio brata: Sestra Nikole Bojovića na suđenju u Beogradu napravila haos!

Glavnooptuženi za ubistvo Bojovića nije prestajao da gleda u nju

  • 1

Suđenje za ubistvo Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića, kao i za ubistvo Miloša Vidakovića (29) nastavilo se danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Dosad je ispitivan Miloš Vojnović, koji se nagodio i priznao Vidakovićevo ubistvo u zamenu za 10,5 godina zatvora u Beogradu. Na današnjem ročištu prikazane su uznemirujuće fotografije sa mesta zločina ubijenog Miloša Vidakovića u Budvi, kao i slike ubijenog Nikole Bojovića.

Jesam li ti rekao da ću ti ubiti trudnu devojku ako ne budeš ubijao po Crnoj Gori: Jezivo pitanje na suđenju u Beogradu

Neočekivani obrt na suđenju za brutalnu likvidaciju u Budvi: Sada su svi videli strogo čuvane snimke ozloglašenog klana

Ono što je danas izazvalo pravu buru u sudnici jeste trenutak kad je glavnooptuženi za ubistvo Nikole Bojovića, Saša Cvetanović, pogledao u sestru pokojnog Bojovića, na šta je ona iste sekunde odreagovala.

- Smeće jedno, kako možeš da me pogledaš u lice nakon što si mi ubio Nikolu? - rekla mu je.

Cvetanović je potom pitao Miloša Vojnovića odakle poznaje njegovog brata, Jugoslava Vojnovića koji je ubijen, kao i kako ga je Delibašić znao, pošto je Vojnović to ranije izjavio. Zanimalo ga je i da li je Jugoslav obavljao neke kriminalne radnje sa njima.

- Znam ga zato što je radio kod moje majke u kafiću, a i Delibašić ga zna iz te priče. Bio je tu iz doma, sećam se da sam mu davao i neke moje stvari. Nije radio nikakve krivične radnje sa nama - odgovorio je Vojnović.

- Pa to me je zanimalo jer je moj pokojni brat prikazan u javnosti kao neko ko se bavio kriminalnim radnjama - rekao je Saša Cvetanović.

Foto: vranjske.co.rs

Kako su na suđenju prikazivane i fotografije sa mesta zločina ubijenog Bojovića, porodici je nekoliko puta saopšteno da mogu da izađu ukoliko im je to uznemirujuće, ali su oni odbili i ostali do kraja.

Kada su prikazane fotografije ubijenog Miloša Vidakovića, Vojnović je spustio glavu i nije gledao u monitor.

Veštak na slučaju za ubistvo Miloša Vidakovića, Aleksandar Jovanović, žalio se što su objavljeni njegovi privatni razgovori sa ubijenim advokatom Vladimirom Zrelicom.

- On mi je pre tri godine tražio mišljenje o mentalnom zdravlju Miloša Vojnovića i ja sam mu tada, u privatnom, neslužbenom razgovoru, rekao da on nema nikakav veliki poremećaj. Nije mi jasno zašto je to sada iskorišćeno na suđenju, ja tada nisam bio sudski veštak. Okolnosti od pre tri godine nemaju veze sa okolnostima od sada - rekao je Jovanović.

Foto: Telegraf

Na ročištu se nije pojavio Goran Bojanić, koji je navodno bolestan. Sud je odlučio da njegov predmet razdvoji.

Sud je danas preslušavao i audio snimak razgovora Miloša Delibašića i Mirjane Đelić.

- Znaš one pare, recimo da hoćeš u Crnu Goru da ih pošalješ, jel' mora da šalješ u dinarima ili evrima? Uzmi ih sutra i zovem te u 15 do 17 da ti kažem kome šalješ - rekao je Delibašić Mirjani.

Postoje i audio snimci razgovora Delibašića i Gorana Bojanića, ali oni će biti preslušani kada Bojanić bude prisutan.

Foto: MUP Srbije

Miloš Vojnović, koji se nagodio i priznao Vidakovićevo ubistvo u zamenu za 10,5 godina zatvora u Beogradu, neće više prisustvovati pretresu osim u slučaju kada ga sud pozove. Njegov advokat će ipak biti prisutan.

Podsećamo, na jučerašnjem pretresu Miloš Vojnović je insistirao da se opet pregleda 58 snimaka iz Budve. Na tim snimcima se jasno videlo njegovo kretanje uoči ubistva Vidakovića, kao i bekstvo nakon izvršenog zločina.

Nastavak pretresa zakazan je za 27. i 28. novembar.

Daljinac

(Kristina Bezbradica/k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA