≫ 

Uhapšen sin poznatog albanskog narko bosa u velikoj akciji policije

Advokat Nebojša Perović, branilac Elvisa Keljmendija, nije potvrdio, ali ni demantovao saznanja da mu je klijent uhapšen

  • 21

Elvis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, uhapšen je juče u zajedničkoj akciji beogradske i novosadske policije, piše Informer.

UHAPŠEN SIN NASERA KELJMENDIJA: Crnogorski Interpol ga je locirao u Makedoniji

On se tereti za nedozvoljeno nošenje oružja, kao i nasilje u porodici. Policija je nakon Elvisovog hapšenja ušla u njegov stan u Beogradu i obavila pretres.

Međutim, ništa nezakonito nije pronađeno. Osumnjičeni sin albanskog dona biće danas priveden kod dežurnog nadležnog tužioca kod koga bi trebalo da se izjasni o krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

Advokat Nebojša Perović, branilac Elvisa Keljmendija, nije potvrdio, ali ni demantovao saznanja da mu je klijent uhapšen.

Inače, Naser Keljmendi, jedan od najtraženijih osoba koji je smatran vođom organizovane kriminalne grupe i koji se već godinama nalazi na "crnoj listi" SAD.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Državljanin je BiH i Kosova, a u pritvoru je od maja 2013. godine kada je uhapšen po Interpolovoj poternici. Keljmendi je uhapšen na Kosovu, gde je prebegao iz BiH preko Crne Gore, a nakon višemesečnog skrivanja. Specijalno tužilaštvo Kosova ga tereti za organizirani kriminal, ubistvo Ramiza Delalića i kupovinu, posedovanje, rasturanje i neovlašćenu prodaju raznih vrsta narkotika.

Suđenje Keljmendiju počelo je 2015. godine, kada je izjavio da se ne oseća krivim ni po jednoj tački optužnice. Po njemu, "proces je montiran u Bosni i Hercegovini". Keljmendiju je sud u Prištini u junu ove godine dozvolio da se brani sa slobode.

KONTROVERZNI PRIJATELJI

Na dugačkoj listi Keljmendijevih kontroverznih prijatelja i najbližih saradnika su kako su, mediji objavljivali, bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj, bivši komandant snaga BiH u Srebrenici Naser Orić, kosovski biznismen Ekrem Luka, odbegli Safet Kalić Sajo iz Crne Gore, vlasnik "Avaza" iz Sarajeva Fahrudin Radončić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sveto

    21. novembar 2017 | 23:18

    Brani ga Crnogorac koji vam se uvalio u Srbiju.Ali vi to ne razumijete pa zato tako i prolazite.Ko da nemate očiju.

  • Anonim

    21. novembar 2017 | 20:29

    Ono kad srbin ne moze da ode na svoju svetu zemlju jer siptari hoce da ga ubiju,dok siptar u srbiji valja i truje srpsku decu...e srbijo zato smo tu gde jesmo

  • Ponosna Srpkinja 🇷🇸

    21. novembar 2017 | 21:58

    Sad na dugu i zasluženu robiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA