≫ 

U žestokog Marka Markuša je ispaljeno 7 metaka, ubistvo je osveta i izvelo ga je više ljudi? Najnoviji detalji novosadske sačekuše

Nepoznati napadač ispalio je šest-sedam metaka iz pištolja

  • 41

Za ubicom Marka Markuša (29), sinom nekadašnjeg funkcionera policije i šurakom košarkaša Darka Miličića koji je u petak uveče ubijen u sačekuši kod hotela "Sajam", novosadska policija još uvek traga.

Mladić ubijen u sačekuši je šurak Darka Miličića: Živeo je brzo i raskošno, dokaz je njegov Fejsbuk profil (FOTO)

Kako se saznaje, nepoznati napadač ispalio je šest-sedam metaka iz pištolja.

- Povrede koje je zadobio bile su teške, jer su meci završili u gotovo svakom delu tela ovog mladića - otkriva dobro obavešten izvor za Novosti.

Veruje se da je napadač imao pomagače, a pretpostavlja se da su kola američkih registarskih tablica, kojih nema mnogo u Novom Sadu, pripadala upravo bivšem košarkašu Darku Miličiću koji se oženio njegovom rođenom sestrom.

Printskrin/Youtube:muromochi

On je izrešetan kada se peške sa treninga uputio ka parkiranom automobilu. Markuš je privatnim kolima odvezen u Urgentni centar, ali je ubrzo podlegao ranama uprkos naporima lekara Urgentnog centra da ga reanimiraju. Međutim, iz policije još nije potvrđeno ko ga je dovezao.

Motiv njegove egzekucije traži se u ranijim sukobima koje je inicirao opasan momak sa novosadskog asfalta.

- Svi njegovi kontakti i poslovi se proveravaju. S obzirom na to da je bio neko ko veoma lako dolazi u sukobe i neprilike, upravo u tim odnosima treba tragati motiv za njegovo smaknuće. Ispituje se da li je eventualno ubistvo naručeno zbog nekih ranijih neraščišćenih računa i, ako jeste, ko stoji iza toga - kaže ovaj izvor.

Foto: Facebook/Marko Markus

On dodaje da se u istrazi proveravaju svi video-zapisi u okolini hotela, jer postoji mogućnost da je neka zabaležila detalj koji bi bio od pomoći u rešavanju ovog slučaja.

Markuš je od ranije poznat policiji, a 28. novembra je trebalo da u Višem sudu u Novom Sadu prisustvuje nastavku suđenju za incident koji se dogodio 2014. u Ulici Laze Telečkog. Prvooptuženi Jovan Kecman (37), koji je u bekstvu, optužen je za pokušaj ubistva policajca Dalibora Bogdanovića Boće (40), dok se Markušu u tom postupku sudilo za nanošenje teških povreda Aleksandru Kovačeviću. On je to negirao, tvrdeći da je lokal napustio pre nego što se incident desio.

Foto: Facebook/Marko Markus

Ovom Novosađaninu se sudilo i zbog pokušaja ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012. ispred diskoteke "Đava" na Petrovaradinskoj tvrđavi. On je odmah posle toga pobegao, ali je uhapšen na aerodromu u Mađarskoj i isporučen Srbiji. Markuš je, četiri godine kasnije, oslobođen krivice.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA