Sud odlučio da li je Ceca Ražnatović dužna da vrati 116.000 evra koje je uzeo Arkan

Ražnatovićeva je sve vreme osporavala dug Ðurkoviću jer je pare uzajmio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan

 • 16

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu u korist pevačice Svetlane Ražnatović kojom je utvrđeno da ona ne duguje oko 116.000 evra Vojislavu Ðurkoviću iz Bijeljine, koji je tužbom taj novac sa zateznim kamatama potraživao od nje.

Nova odluka suda za slučaj ubistva Arkana

Tom odlukom odbijena je Ðurkovićeva žalba i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz decembra 2015. godine kojom je njegova tužba bila odbijena kao neosnovana.

Ðurković je tužio Ražnatovićevu tvrdeći da mu duguje 116.063 evra, sa svim pripadajućim kamatama od 1999. godine, jer je novac dao njoj i njenom pokojnom suprugu, ali je ovim sudskim odlukama stavljena tačka na ovaj slučaj.

Prema podacima Portala sudova, u koje je Tanjug imao uvid, presuda je postala pravosnažna 15. septrembra.

Vrhovni kasacioni sud je 15. novembra odbio i zahtev za revizuju presude Ðurkovićevog advokata.

Ovaj višegodišnji proces svojevremeno je bio u završnoj fazi, pošto je Prvi osnovni sud krajem 2011. godine naložio prinudnu prodaju dela kuće u kojoj Ražnatovićeva živi, radi namirenja duga prema Ðurkoviću.

Foto: Marko Jovanović

Međutim, krajem januara 2012. postupak izvršenja je obustavljen pošto je Vrhovni kasacioni sud tu presudu ukinuo, jer je usvojio zahtev Svetlane Ražnatović za reviziju postupka i naložio novo suđenje.

Najviši sud je tada upozorio da naslednik odgovara za dugove ostavioca samo do visine svog naslednog dela. Međutim, ostavinski postupak Ražnatovićevih naslednika vodi se godinama, jer su u međuvrmenu pokrenute parnice.

Ražnatovićeva je sve vreme osporavala dug Ðurkoviću jer je pare uzajmio njen pokojni suprug Željko Ražnatović Arkan, dok Ðurković tvrdi da je Arkan uzeo novac za potrebe svoje supruge i to u njenom prisustvu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • rea

  27. novembar 2017 | 16:01

  Kada sam ja imala imovinsku raspravu posle smrti supruga,sudija je jasno i glasno rekla da se nasledstvom nasledjuju i dugovanja supruga,ako ih je bilo..Toliko o tome!!

 • Rogozin

  27. novembar 2017 | 18:06

  Ona kao naslednica svega sto je bilo zajednicko "PA I DUGOVI" se moraju izmiriti. Kakva je to boze presuda? Mora da vrati kao punomocni naslednik. To je normalno svuda u svetu, samo kod nas toga nema jer su sudije korumpirane. Sramota.

 • Marko

  27. novembar 2017 | 15:34

  Zanimljivo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA