Posle ispovesti sestre brutalno ubijene Maje Đorđević, otvara se pitanje: Koje su nadležnosti obezbeđenja banke dok iza stakla gleda 50 uboda u nesrećnu ženu?

Pravdaju se da poslove obezbeđenja mogu vršiti samo u prostoru u kom su angažovani

  • 80

Od monstruoznog ubistva majke i deteta ispred Centra za socijalni rad u Rakovici prošlo je pet meseci. Maja Đorđević (38) godinama se obraćala institucijama i molila za zaštitu. Pisala je molbe, govorila da će bivši muž ubiti nju i sina, ali niko za to nije imao sluha. Molila je za pomoć i u trenutku dok joj je Marko Nikolić zadavao 50. ubod nožem u telo, ali niko nije pomogao.

Niko nije čuo vapaj, a kucale smo na sva vrata: Sestra Maje Đorđević, žrve monstruma iz Rakovice bila je svedok stravičnog zlostavljanja

Na samo nekoliko metara od nje, naoružano obezbeđenje banke posmatralo je horor film koji se zbivao i odreagovali su zaključavanjem vrata. Da bi sebe obezbedili. Na prosto, ljudsko pitanje: "Zašto", odgovorili su da nisu smeli da napuste radno mesto.

Marko Nikolić je udavio sina i bacio ga Maji pred noge, a potom je počeo da ubada nesrećnu ženu. Kako je utvrđeno, prvih 20 uboda naneo joj je u Centru za socijalni rad, a 30 na parkingu.

Foto: Telegraf

Kada je sustigao na parkingu i nastavio sa iživljavanjem, Maja je vrištala: "Ubiće me, pomozite mi". Najbliži njoj bili su radnici obezbeđenja banke, koji su zaključali vrata i rešili da postupaju po Zakonu o privatnom obezbeđenju.

Prema ovom Zakonu, usluge privatnog obezbeđenja ne spadaju u policijske ili druge poslove bezbednosti koje vrše organi državne uprave. Oni, takođe, poslove fizičkog obezbeđivanja mogu vršiti samo unutar prostora u kom su angažovani.

Dalje, obezbeđenje može posedovati poluautomatsko oružje, pištolj kalibra 9mm, kod kog se jednim povlačenjem može ispaliti samo jedan metak. Međutim, u članu 25 se navodi da oružje i municiju mogu nositi samo u prostoru u kom su angažovani.

Da bi postupili suprotno članovima ovog Zakona, moraju tražiti dozvolu od Ministarstva.

Svaka čast obezbeđenju što je ispoštovalo Zakon, ali šta je sa onim trenutkom u kom gledaju muškarca kako kolje ženu, a njihova jedina reakcija je da zaključaju vrata?

Daljinac

(Telegraf.rs/J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tayson

    2. decembar 2017 | 21:56

    Samo su psihijatri krivi,oni su saučesnici u ovom maskru..!

  • Suza

    2. decembar 2017 | 23:44

    SADA NATUCATI I POSTAVLJATI PITANJA OBEZBEDJENJU NEKE BANKE JE VAN SVAKE PAMETI. KRIVCI SU CENTAR ZA SOC.RAD I VEŠTACI KOJI SU DALI NALOG DA UBICA VIDJA DETE. KRIVCI SU I ONI KOJIMA SE POKOJNICA OBRACALA IZNOSECI BOJAZAN I OPASNOST ZA SVOJ ŽIVOT I ŽIVOT DETETA. CEO SISTEM JE ZATAJIO. SKAMENJENA SAM SAZNANJEM DA JE POKOJNICA PLACALA VEŠTAČENJE I TO VEŠTAČENJE EVO DOKLE JE DOVELO. JEL SE PODNESE PRIJAVA ZA NEKOG IZ TOG LANCA?

  • Mašina

    2. decembar 2017 | 23:37

    Ejjj zadavio svoje dijete pa ja bi mom sinu da mi da i pijesak jeo iz ruke dok se on mali smeje, sve bi uradio za njega samo njemu da bude lijepo. A ovo je ogroman vid bolesti... pa kako si mogao stisnut svoje dijete za vrat djavo te izgorio ka sto oce , kako ti se ruke ne ukočise ?kako te srce ne okinu tu samo tebe zlotvore jedan dabogda se peka kod sotone citavu bezvjecnost neljucki stvore !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA