Konačno počelo suđenje za ubistvo Velibora Dunjića: Vlasnik splava "Džimis" obrisao snimak zločina?

- Nisam kriv. Ja sam samo pomerio kablove - pravdao se Milosavljević

  • 11

Pred Višim sudom u Beogradu konačno je počelo suđenje optuženima za pomaganje u ubistvu navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića iz 2014. godine ispred Beogradskog splava "Džimis".

TELEGRAF ISTRAŽUJE: Ko je bio Velibor Dunjić i šta je prethodilo njegovom ubistvu (FOTO)

Svoju odbranu, prvi put, izneo je Miloš Milosavljević, jedan od petorice optuženih, koji se tereti da je pomagao da se sa splava, čiji je bio suvlasnik, sklone risiveri sa snimcima sigurnosnih kamera.

- Nisam kriv. Bio sam na splavu kada se to desilo. Video sam neku gužvu ispred splava, ali za ubistvo sam saznao tek ujutro - rekao je Milosavljević i dodao da nije imao nameru da sakrije pomenute risivere.

- Spustio sam kablove da bi vrata mogla da se zatvore. Kada sam ušao u kancelariju, tamo su već bile tri osobe. Ja sam samo pomerio kablove - pravdao se Milosavljević.

Foto: Telegraf

Sudu se obratio i optuženi Bojan Starovlah, koji je zbog čestih izostanaka označen kao glavni krivac za odlaganje suđenja. Starovlah ni ovoga puta nije izneo odbranu, a kao razlog je naveo da je krajem oktobra izašao iz zatvora i nije stigao da se vidi sa advokatom i spremi odbranu.

- Otac mi je bolestan i čuvam ga, zbog čega sam potresen i psihički se ne osećam dobro - rekao je Starovlah, zbog čega je sudija protiv njega razdvojio postupak.

Kao direktni izvršilac ubistva Velibora Dunjića označen je Vladimir Đurović, koji je bio šef obezbeđenja splava "Džimis", a nalazi se u bekstvu.

Goran Knežević, Miloš Milosavljević i Bojan Starovlah optuženi su za pomaganje u ovom krivičnom delu, kao i Vuk Musić, koji se takođe nalazi u bekstvu.

Suđenje se nastavlja u februaru.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    5. decembar 2017 | 00:41

    Sramota je sto Dunic nije proveo ni dan zatvora a imao je bezbroj teskih krivicnih dela

  • ivan

    5. decembar 2017 | 00:50

    Kao pocelo sudjenje, a od ubice nijedna slika nije izbacena, sto znaci da opusteno moze da se seta gradom! Sramota!

  • Srbija

    5. decembar 2017 | 00:28

    Sramota ako ne.budu dobili po 20 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA