TELEGRAF ISTRAŽUJE: Ko je bio Velibor Dunjić i šta je prethodilo njegovom ubistvu (FOTO)

Podsećamo vas u kakve je sve afere bio umešan jedan od vođa navijača Crvene Zvezde, koji je stradao ispred jednog beogradskog splava u obračunu kriminalaca na Novom Beogradu

  • 37

Nakon što je Velibor Dunjić, jedan od vođa navijača Crvene zvezde, stradao ispred jednog beogradskog splava u obračunu kriminalaca na Novom Beogradu, ekipa Telegrafa istraživala je u kakve je sve afere Dunjić bio umešan.

Poslednja u nizu "drama" vezanih za ime vođe "Hijena", jedne od Zvezdinih navijačkih grupa, jeste ranjavanje Marka Ševe (29) u pucnjavi u Kostolačkoj ulici na Voždovcu.

Na njega je pucao iz pištolja nepoznati napadač u trenutku kada je izlazio iz crvenog "audija", a na licu mesta nakon pucnjave viđeni su Velibor Dunjić i navijač Marko Vučković.

Na Ševa je pucao Miloš Delibašić (30), sestrić Slobodana Šaranovića, koji je u pritvoru u Crnoj Gori, kao organizator ubistva Nikole Bojovića. Svega nekoliko dana kasnije šest hitaca ispaljeno je i na navijače Jovana Pajića i Sašu Momčilovića (prim. aut. od ranije poznati policiji) u Ulici Radivoja Koraća na Vračaru.

Dunjiću je, inače, nešto ranije suđeno zbog sumnje da je sa navijačem Urošem Avramovićem, Andriju Čogurića koji je ranjen na splavu "Kalipso" u aprilu 2008, primoravao da promeni iskaz i da ih ne tereti pred sudom.

Dunjić i Avramović izjavili su da nisu krivi i da oštećenog Čogurića uopšte ne poznaju, iako su zbog njegovog ranjavanja već bili pravosnažno osuđeni na po četiri godine i dva meseca zatvora.

Prema sumnjama tužilastva, na osnovu dokaza koji su prikupljeni, dvojica navijača više puta su telefonom zvali Čogurića i terali ga da promeni iskaz koji je dao policiji. Osim toga, nudili su mu 25.000 evra za "troškove lečenja", posle ranjavanja.

Dunjić je označen i kao akter pucnjave koja se dogodila 25. januara u Rimskoj ulici, kada je ranjen pripadnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Sumnja se da je Dunjić, na uglu ulica Rimske i Vojislava Ilića, pucao iz svog BMW-a na crni "audi". U toj pucnjavi jedan metak je prošao kroz zadnje bočno staklo "punta" sa suvozačeve strane, i teško ranio pripadnika BIA-e Zorana Lj. (54) koji je upravljao automobilom.

Prema operativnim podacima policije, Dunjić je nekoliko dana kasnije drogiran i naoružan "škorpionom" pokušao na silu da upadne u jedan beogradski noćni klub. On je, kako je prijavljeno, do kluba došao drogiran, pa mu obezbeđenje nije dozvolilo ulazak. Zbog toga je započeo sukob, ali je ubrzo došla policija. Međutim, Dunjić je pobegao neposredno pre dolaska policije.

Krajem februara, nakon košarkaškog derbija Crvena Zvezda - Partizan, povela se priča i o tome kako je Dunjić zajedno s navijačem Ivanom Bogdanovim, napao košarkaša Crvene zvezde Čarlsa Dženkinsa u restoranu u koji je izašao da proslavi pobedu.

Dženkins je 25. februara rekao za Telegraf da se u restoranu "Dinner" ništa loše nije dogodilo i da je sa navijačima pričao o košarci.

- Pričali smo 20 minuta i sav razgovor je bio oko Zvezde i sporta. Da se nešto loše desilo ja bih sigurno reagovao, pozvao policiju. Ne bih dozvolio da mi se nešto loše desi - objasnio je tada Dženkins.

Najviše prašine, međutim, podignuto je nakon što je u aprilu prošle godine Dunjiću određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je u Segedinu napao lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića.

Viši sud u Beogradu dao je nalog za pokretanje istrage protiv Dunjića, a u narednih nekoliko dana saslušan je i bračni par Jovanović.

Ubrzo je, međutim, preokrenuta čitava priča, te je u medijima osvanulo kako je Dunjić na saslušanju rekao da nije tukao Jovanovića, već da je "pokušao da ga razdvoji od huligana koji su ga napali".

Portparol suda Dušica Ristić rekla je tada da je Dunjiću pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i da bi mogao da ponovi krivično delo.

Protiv Dunjića, je inače bilo podneto više desetina krivičnih prijava za različita krivična dela, od kojih je najčešće u pitanju bilo nasilničko ponašanje.

Podsetimo, u trenutku kada je ispred jednog beogradskog splava ubijen Dunjić, teško je ranjena i Nina Šobota koja se sa njim nalazila u BMW-u.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pantomime

    20. maj 2014 | 22:22

    Dobar decko!? o.O kako bi rekli njegovi prijatelji... a kako bi normalan narod rekao kriminalac.

  • BgPetar

    20. maj 2014 | 22:28

    A koga to zanima ko je on bio i prestanite da mesate babe i zabe nazivajuci kriminalce navijacima.

  • JoGoGo

    20. maj 2014 | 23:55

    Кримос,наркос,шљам и све најгоре што се може рећи за такву сподобу.Из текста се може закључити да није живео нормално,то је живот битанге!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA