≫ 

Ukleto ogledalo u Kneletovoj sobi: Kada su ubice ispisale broj 1 njegovom krvlju po staklu, počeo je masakr na beogradskom asfaltu

Čak ni policija tada nije mogla da rastumači šta ovo znači

  • 9
Vidimo se u čitulji, Aleksandar Knežević Knele Foto ilustracija: Telegraf, Profimedia, Vidimo se u čitulji

U noći između 28. i 29. oktobra 1992. godine, u hotelu Hajat nisu radile bezbednosne kamere, a neko je pokucao na vrata apartmana broj 331, u kom je boravio Aleksandar Knežević Knele. Veruje se da je Knežević poznavao osobu koja je pokucala na vrata, jer ju je pustio unutra. To je bila greška koja ga je koštala života. Osim što kamere nisu radile, policiju je zaprepastio još jedan detalj. Na ogledalu u Kneletovoj sobi posle ubistva krvlju je ostao ispisan broj jedan.

Bio je lav na jedan dan, živeo brzo i umro mlad: Od Kneletovog ubistva prošlo je 25 godina, a misterija i dalje nadvija njegov grob

U to vreme policija nije mogla da rastumači šta je on predstavljao, ali su mnogi verovali da je značio da je ubijen momak koji je bio broj 1 na beogradskom asfaltu.

Drugi tvrde da je Knele bio prvi pa spisku za odstrel, samo što to nije tačno jer je niz od 400 likvidacija počeo ubistvo Andrije Lakonjića u beogradskom noćnom klubu "Nana".

Smatra se i da je onaj ko ga je ubio ili naručio ubistvo bio pravi broj 1 u podzemlju ili je to želeo da postane nakon Kneletove smrti.

Printskrin: Youtube/dosije promo

Teorija je bezbroj, a prava istina odneta je u grob.

Postoji još jedna tvrdnja prema kojoj je Knele otvorio vrata svom drugu Darku Stanojeviću, ne znajući da Darka drže na nišanu i da su tada za Stanojevićem u sobu ušle ubice.

Po toj priči, navodno je nakon smrti Kneleta, ubica napisao broj na ogledalu i rekao Darku: "On je bio prvi, ti ćeš biti drugi, ako progovoriš nekome o ovome." Stanojević je nakon ovoga otišao u Nemačku gde je ubrzo ubijen.

Smrt nekrunisanog kralja beogradskog asfalta mnoge je uplašila, jer je ubijen mladić koji je važio za neuništivog. U novinama se pojavilo više od 150 čitulja u kojima su ga mnogi oslovljavali sa "brate", ali, kao što to obično i biva, ubrzo su ga se svi odricali.

Njegova smrt nikada nije rasvetljena, a i teško da će do toga ikad doći, uzimajući u obzir činjenicu da su svi oni koji su učestvovali u tome u međuvremenu likvidirani.

Slučaj je proglašen zastarelim u aprilu ove godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gags

    19. decembar 2017 | 11:02

    Pišite o uspiješnoj djeci , a ne kriminalcima (ako se mogu nazvati u 21.godini) ! Dajte molim vas , propagirajte pamet a ne ludilo asfalta i lude 90 te !

  • ZHEX

    19. decembar 2017 | 11:36

    Indijanac kao i vecina drugih, bez grama mozga, ne kapiram zasto se takvi velicaju u svetu podzemlja? Meni se cini da su oni koi su se izvukli pravi heroji svog vremena u toj prici naravno. Ovi kao knele sto su otimali i krali na silu i na ocigled svih nisu poziveli vise od par godina. Sta je decko talaso par godina dobio metak i cao debilu, kraj price. Nit je nesto stekao nit se naziveo nlsve sto ima je tamo neki klinac kojise pali na njega i koji ce isto tako da prodje

  • Rasa

    19. decembar 2017 | 11:53

    Ostavite tu vrstu olosi neka u miru pociva , pominjanje tih nadri gubitnika palite omladinu pa vam se moze razbiti o glavu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA