≫ 

Namerno izazvao požar u jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji: Uhapšen muškarac (36) osumnjičen za talačku dramu iz jula 2017.

Zbog izvršenja krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati

  • 18

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su N. G. (36) iz Kragujevca, osumnjičenog da je noćas oko dva sata posle ponoći podmetnuo požar u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji.

Direktorka kragujevačke gimnazije u suzama na zgarištu škole posle požara: Uništeno je neprocenjivo - istorija (FOTO)

Prema pisanju lokalnih medija, reč je o muškarcu koji je u julu 2017. godine uhapšen zbog talačke drame u podrumu jedne zgrade.

DRAMA U KRAGUJEVCU: Trojica muškaraca se zabarikadirala u stambenoj zgradi! (FOTO) (VIDEO)

Podsećamo, trojica muškaraca su se tada zabarikadirala u podrmu zgrade u Ulici Svetozara Markovića 101 u kragujevačkom naselju Bubanj, nedaleko od centra grada.

Printskrin: Tanjug

Kod sebe su tokom drame imali tri bombe i jednu automatsku pušku.

Sa njim su tada bili jedan mladić star 18 godina i još jedan maloletni mladić. Posle više od 24 časa drama je okončana i sva trojica su se predala policiji.

Šta se nakon toga desilo sa N. G. i kako je on ponovo završio na slobodi, nije poznato.

Osim toga, N. G. je 2014. godine uhapšen zbog sumnje za pokušaj ubistva i proveo je u pritvoru mesec dana nakon čega je pušten da se brani sa slobode kada je pobegao i nije se za njega čulo sve do drame u podrumu.

Foto: Telegraf

Sada je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.

Osumnjičeni za podmetanje požara je odranije poznat policiji.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Zoran Kočović rekao je za RTS da su dojavu o požaru vatrogasci primili u 3.22 i da su na teren izašla četiri vatrogasna vozila sa 11 vatrogasaca.

Foto: Telegraf

Požar u najstarijoj gimnaziji južno od Save i Dunava zahvatio je levo krilo škole, prizemlje i prvi sprat. Brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno je da se vatra proširi na ostali deo zgrade.

Foto: Telegraf

Požar je lokalizovan u roku od deset minuta, a oko pet sati jutros je potpuno ugašen. Zbog prventivnih mera vatrogasci još dežuraju. Vatra je, kako saznaje dopisnik RTS-a, izbila na prizemlju i prvom spratu škole.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mali

    4. januar 2018 | 19:40

    Sad bi ja razresio ove sudije sto su ga oslobodili za prethodna krivicna dela i od njih naplatio stenu za obnovu skole

  • Ljubo

    4. januar 2018 | 19:44

    Samo psihopatama se gleda kroz prste.Zato toliko ubistava.

  • Djed Djuro

    4. januar 2018 | 20:22

    Najstarija gimnazija u Srbiji- Sr.Karlovci-1791.god, Vrbas 1809.god......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA