Krimi potpis otkriva ko ubija po beogradskom i novosadskom asfaltu: Brutalne likvidacije su samo upozorenje!

Baš kao i devedesetih, i danas se ubistva uglavnom rešavaju sačekušama i vatrenim oružjem

  • 9

Likvidacije kriminalaca, koje se dešavaju na beogradskim i novosadskim ulicama poslednjih godina, nisu ništa drugo do borba za teritoriju, naročito oko preprodaje droge. Sva ova ubistva, uglavnom, ostaju nerazrešena, ali ako je suditi prema načinu na koji se likvidacije izvode - može se pretpostaviti koji klan stoji iza kog ubistva. Slučajno ili ne, smaknuća iz poslednje dve godine vršena su na vrlo sličan način.

Pokušaj likvidacije bombom je crnogorski potpis: Detalj koji mnogo govori, borba za srpsku teritoriju je počela (FOTO)

U krimi krugovima se tačno zna koji potpis kome pripada. I kada razgovarate sa ljudima iz te sfere, oni će vam posle samo nekoliko sekundi reći da li je ubistvo izvršio neki od crnogorskih ili srpskih klanova.

Baš kao i devedesetih, i danas se ubistva uglavnom rešavaju sačekušama i vatrenim oružjem. Statistički gledano, tako je u 99 % slučajeva. To govori samo za sebe.

Poslednji u nizu ubijen na taj način je i Davorin Baltić, koji je izrešetan u Ulici Internacionalnih brigada u beogradskom naselju Vračar. Nepoznati počinioci pucali su na njega iz vatrenog oružja. Baltić je dovođen u vezu sa kavačkim klanom, a prvi rezultati istrage ukazuju da je u pitanju nastavak obračuna crnogorskih kriminalnih klanova.

Foto: MUP

On je visokopozicionirani član kavačkog člana, na čijem čelu su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer.

Na isti način ubijen je i Marko Markuš (29), sin policajca u penziji. On je likvidiran u sačekuši kod hotela "Sajam" u Novom Sadu. Na njega je pucano dok je ulazio u svoj automobil vraćajući se sa treninga iz teretane.

Za ovo ubistvo niko još nije osumnjičen.

Foto: Facebook/Marko Markus

Novosađani su se dugo ponosili parolom "Novi Sad - bezbedan grad", ali pitanje je da li bi to i dalje moglo da se kaže, posebno kada se uzme u obzir koliko je obračuna kriminalaca poslednjih godina bilo na ulicama glavnog grada Vojvodine. Situacija je, čini se, eskalirala u poslednjih godinu dana. U prilog tome ne govori samo ubistvo Markuša.

U jednoj sačekuši stradala je i Teodora Kaćanski, u koju je nepoznati napadač ispalio pet hitaca dok je u večernjim satima izlazila iz crnog "rendž rovera" beogradskih tablica.

Pucnjava se dogodila na parkingu ispred zgrade u kojoj je Kaćanski, inače fitnes instruktorka, živela sa momkom. U trenutku pucnjave, njen dečko je izlazio iz zgrade. Nekoliko dana kasnije, Kaćanski je preminula od posledica ranjavanja.

Napadač nije otkriven. Mediji su spekulisali da je do ubistva došlo zbog sumnjivih veza i poslova njenog momka.

Foto: Instagram/kacanska

Mesec dana kasnije dva mladića, od kojih je jedan bio vođa navijača, ubijena su ispred kafane. Nekadašnji vođa navijačke grupe "Firma" Dragan Jovanović i drugi mladić Dario Roklicer (29) pretučeni su na smrt nakon svađe sa grupom obezbeđenja "Moje kafanice".

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Osuđivani narko-diler i vođa Partizanove navijačke grupe "Janjičari", Aleksandar Stanković, poznatiji kao Sale Mutavi, ubijen je u svom automobilu ispred Centralnog zatvora u Beogradu, na uglu ulica Bačvanske i Gospodara Vučića.

Na prepoznatljiv način, u klasičnoj sačekuši, izrešetali su ga napadači iz automobila koji je prošao pored njegovog.

Foto: e-stock.us

Nakon Stankovićevog ubistva, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović održao je konferenciju za štampu na kojoj je proglasio "rat mafiji".

Stankovićeve ubice nisu otkrivene.

Na sličan način skončao je i Vlastimir Milošević, čije je telo sa prostrelnim ranama u predelu glave pronađeno krajem januara na tramvajskim šinama u Ulici kraljice Marije u centru Beograda.

Miloševića su napadači jurili ulicom i u njegovom pravcu ispalili nekoliko hitaca. U ulici su pronađene čaure, ali ne i oružje kojim je ubistvo izvršeno.

Foto: Privatna arhiva

Nedelju dana kasnije, zbog sumnje da je ubio Miloševića, uhapšen je Veljko Belivuk, vođa navijača Partizana i prijatelj ubijenog narko-dilera Aleksandra Stankovića Sale Mutavi.

Još jedan od mladića koji se dovode u vezu sa Saletom Mutavim je i Aleksandar Savković, koji je u ranim jutarnjim satima izrešetan ispred kluba "Nana" u beogradskom naselju Senjak.

Policija je dva dana nakon ubistva uhapsila osumnjičenog i četiri osobe kao saizvršioce.

Bio je deo ekipe Aleksandra Stankovića Saleta Mutavog, ali i poznat po tome što je sa Veljkom Belivukom, optuženim da je pomagao u ubistvu Vlastimira Miloševića, učestvovao u demoliranju kafića "Holivud" na Karaburmi decembra 2013. u vlasništvu Aleksandra Vavića.

Foto: Instagram.com/vovavolkov3, Google Maps

U sačekuši u strogom centru Vranja, sa više od 30 hitaca u leđa, ubijen je Jugoslav Cvetanović. Ubistvo se dogodilo u neosvetljenom haustoru zgrade, a ubice su koristile oružje sa prigušivačem.

Cvetanovićev stariji brat Saša optužen je da je neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, navodnog vođe "zemunskog klana", koji trenutno izdržava kaznu zatvora u Španiji zbog organizovanja kriminalne grupe.

Foto: vranjske.co.rs

Po "potpisu", odnosno, načinu izvršenja, odskače smaknuće Ivana Ćirića. On je pre 20. oktobra (kada je ubijen) preživeo tri atentata. Prvi i treći put podmetnuta mu je bomba ispod automobila. Nakon druge eksplozije, koju je preživeo, ostao je bez ruke. Drugi pokušaj atentata izvršen je na isti način kao i četvrti - pucnjima iz vatrenog oružja.

Kako smo tada saznali iz kriminalnih krugova, bomba ispod automobila se postavlja narko dilerima koji žele da izađu iz posla i to je jasan crnogorski potpis. Služi kao upozorenje ostalima koji takođe mnogo znaju, a poželeli su da se vrate mirnom životu.

Foto: Telegraf.rs

Iako je bombu (ponovo) preživeo, četvri atentat nije. Ubijen je u prepodnevnim časovima u beogradskom naselju Banjica. Dve osobe na motoru obišle su kolonu autobusa i pucale u sivi "pežo" koji je stajao u koloni, a u kome je Ćirić bio.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajno pero

    5. januar 2018 | 19:06

    Hronologija tipicno zurnalisticka i nema sta dodati niti oduzeti ili ipak ima. Da ima. Procitajte saopstenja policije. Sva lice kao jaje jajetu.. Odavno poznat policiji sa debelim kriminalnim dosijeom itd.itd. Stara kaze bolje leciti nego spreciti. Draga nasa policijo. Da li vam je poznat? Jeste. Ok. Uzmete lepo kao kada su jurili Al Kaponea. Imas luksuzan auto, stan, teretan ili vise lokala,a nigde ne radis, firmu nemas. Jesi platio porez na imovinu i stecenu dobit? Nisi. Ok, u pritvor oduzimanje imovine pozovi najblizeg clana familije da donese dokaze o poreklu imovine za to vreme drzava rentira njegove objekte i placa izdrzavanje supruge i dece kao i istrage. Dokaze li ne placa istragu, ne dokaze poreklo oduzimanje imovine i minimum 10 godina za utaju poreza i nelegalnu imovinu. Za ove sto dolaze sa strane iz CG i BiH a ima ih u dosijeu nazad ne mozete u Srbiju. Na granici hapsimo ljude koji nisu platili saobracajni prekrsaj, a prolaze nam.okoreli kriminalci k'o da su na korzou.

  • Salvatore

    5. januar 2018 | 16:29

    I na kraju ko ubija i ciji je potips??!!

  • Nince

    5. januar 2018 | 19:41

    Morate shvatiti,kriminalci upravljaju svim drzavama.Sta moze policija da uradi kad im neko iznad njih kaze da ne diraju nista?!Nikad nece stati...mogu da se ubijaju koliko hoce,uvek dolaze novi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA