Potvrđena presuda škaljarskom klanu: Pali u Beogradu, a sada im je sudbina zapečaćena

Optuženi su za nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

  • 2

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv trojice okrivljenih za nelegalno držanje i nošenje oružja, za koje se sumnja da su pripadnici "škljarskog klana" iz Crne Gore, a koji su pocetkom juna bili uhapšeni u beogradskom restoranu "Durmitor".

Sud odbio Miškovićev zahtev za vraćanje 11 miliona evra

U "Durmitoru" je tada uhapšeno 10 osoba, ali su se nakon istrage na optužnici našla trojica okrivljenih Mitar Muratović, Miloš Nilović i Ilija Zec.

Optužnicom im se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno veće suda 20. decembra 2017. godine donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva.

Foto: MUP

- Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da skup činjenica koje se navode u optužnici i proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju opravdanu sumnju da su optuženi učinili krivično delo koje im se stavlja na teret, na način kako je to opisano u navedenoj optužnici, te ujedno i opravdavaju podizanje optužbe u ovoj krivično-pravnoj stvari - naveo je Viši sud.

Protiv ovog rešenja optuženi i njihovi branioci mogu da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

"Škaljarski klan" se inace u Srbiji i Crnoj Gori povezuje sa nizom ubistava i trgovinom narkotika.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naki

    8. januar 2018 | 14:36

    koliko su dobili duplirati posle toga im uzeti srpsko drzavljanstvo posto skoro svi oni imaju i nase i da ne udju u srbiju zauvek

  • lisica

    8. januar 2018 | 14:43

    Indijanci obicni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA