Obrt u istrazi bizarne smrti pogrebnika iz Užica: Upucan hicem iz pištolja u potiljak

Više javno tužilaštvo u Užicu je naložilo obdukciju koja je pokazala da krv na glavi potiče od metka

  • 0

Savo Gačanin, vlasnik pogrebnog preduzeća "Konkordija" iz Užica, koji je u ponedeljak ujutru pronađen mrtav u svojoj firmi, ubijen je hicem iz pištolja koji mu je u potiljak ispalio nepoznati ubica.

Bizarna smrt užičkog pogrebnika: Smrzao se zajedno sa leševima

Pretpostavlja se da se zločin dogodio u nedelju uveče, ali ga je pronašao njegov radnik u prodavnici pogrebne opreme "Konkordija", kada je došao na posao u ponedeljak ujutru.

Gačanin, poznat po nadimku Savo Grobar, živeo je u stanu iznad prostorija preduzeća "Konkordija".

Pošto je u trenutku kada je nađen na njegovom telu primećen samo hematom ispod oka i raskrvavljen zadnji deo glave, verovalo se da je Gačanin, koji je bio srčani bolesnik, preminuo nenasilnom smrću i da je povrede dobio prilikom pada.

Međutim, Više javno tužilaštvo u Užicu je naložilo obdukciju koja je pokazala da krv na glavi potiče od metka.

Foto: Profimedia, Robert Harding

Kako "Blic" saznaje, sumnja se da je napadač posle rasprave pucao u Gačanina u hladnjači za leševe i da ga je preneo u drugu prostoriju.

Neimenovani izvor navodi da su kod Gačanina ljudi često dolazili usred noći.

- Zbog prirode posla kojim se bavio Savo Gačanin je i u gluvo doba noći izlazio u susret klijentima jer smrt ne bira vreme. Neretko se dešavalo da su mu u kasne sate u firmu dolazili Užičani tražeći uslugu. Ztao je na vratima objekta imao zvonce za interfon u svom stanu - priča izvor.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Kako se njegova radnja nalazi kraj prometne ulice koja vodi ka Sevojnu, a u blizini postoje samo privatne firme, nema svedoka koji su mogli da čuju pucanj u to doba. Ne isključuje se mogućnost ni da je ubica na cevi pištolja imao prigušivač.

U istrazi bi od pomoći mogle da budu sigurnosne kamere na okolnim firmama, a jedan od motiva bi mogao da bude novac pošto je ubica sa sobom odneo i Gačaninovu torbicu sa parama. Upućeni u slučaju pričaju da ostale dragocenosti ubica nije dirao, kao ni skupoceni sat koji je pokojnik imao na ruci.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA