Arkanov ubica nestao u Južnoj Africi: Dobrosavu Gavriću se gubi svaki trag?

Gavrić je u višegodišnjem bekstvu od pravosudnih organa Srbije i nalazi se u Južnoafričkoj republici koja ne odgovara na molbe Srbije za njegovo izručenje

  • 0
Dobrosav Gavrić Printskrin: Youtube

Dobrosav Gavrić, osuđen na 35 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana nestao je u Južnoj Africi. Gavrić je godinama izbegavao ekstradikciju Srbiji gde ga čeka robija, trebao je juče da se pojavi na sudu u Kejptaunu gde se vodi postupak protiv njega. On se juče nije pojavio na saslušanju, a šta se dogodilo sa srpskim beguncem niko ne može sa sigurnošću da tvrdi.

18 godina od Arkanovog ubistva: Zašto Englezi štite njegovog ubicu u Južnoafričkoj Republici?

Gavrić je u višegodišnjem bekstvu od pravosudnih organa Srbije i nalazi se u Južnoafričkoj republici koja ne odgovara na molbe Srbije za njegovo izručenje. U Južnoj Africi je uhapšen zbog ubistva mafijaškog bosa Sirila Beka, čiji je bio vozač. Iako je koristio lažni identitet na ime Saša Kovačević, Gavrić je ubrzo identifikovan, ali je tražio azil u toj zemlji, zbog čega nije izručen.

Printskrin: Youtube/Gold 65

- Gavrić je u pritvoru od hapšenja. Više puta je tražio da mu odrede kauciju kako bi se branio sa slobode, ali svaki put njegov zahtev je odbijen. Juče je trebalo da bude doveden u sud na saslušanje, ali pošto je izostao slučaj je odgođen do kraja januara - piše južnoafrički portal Njuz 24.

Njemu se još u toj zemlji sudi zbog falsifikovanja dokumenata, a odluka o ekstradiciji Srbiji je neizvesna.

Iako je Gavrić već šest godina u pritvoru, pominjalo se da je pušten u kućni pritvor s nanogicom. Nagađalo se da je godina dana bio u samici iz straha od osvete za Arkanovo ubistvo koje se dogodilo 15. januara 2000. godine u Interkontinentalu.

Gavrić je sa suprugom Danijelom Lukić i dve ćerke živeo u luksuznom apartmanu u Kejptaunu. Posle njegovog hapšenja one su se zbog bezbednosti preselile na tajnu lokaciju. Lukićeva navodno vodi restoran u Johanezburgu, čija je vlasnica zajedno sa suprugom.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA