Masovne i organizovane krađe delova pruge širom Srbije: Poslednji slučaj zabeležen je pre dva dana

Pokušaj krađe organizovan je preko puta železničke stanice

  • 4

U železničkoj stanici Preševo u nedelju je sprečena krađa kolosečnog pribora, a privedene su dve osobe, saopštila je "Infrastruktura železnice Srbije".

Direktor iz Leskovca oštetio državu za 26 miliona dinara: Sada je uhapšen

Kako se navodi, radilo se o sinhronizovanoj zajedničkoj akciji zaposlenih u "Infrastrukturi železnice Srbije", pripadnika policije i čuvarskih službi. Prilikom izvođenja akcije, 21. januara u 21.15, policija je u autu kod privedenih lica pronašla 16 podložnih ploča, a neposredno pored automobila još 58 podložnih ploča pripremljenih za unošenje u vozilo.

Pokušaj krađe organizovan je preko puta železničke stanice, u šumskom pojasu pored kojeg prolazi put. Policija je nakon hvatanja počinilaca izvršila uviđaj i privela ih.

Kako ova akcija železničara i policije ne bi bila otkrivena, zadržan je i jedan voz, jer je krađa organizovana tokom redovnog komercijalnog pregleda i zauzetosti staničnog osoblja oko pregleda voza.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Reč je o kolosečnom priboru uskladištenom u stanici Preševo nakon remonta pruge Vranjska Banja - Ristovac i Bujanovac - Bukarevac.

Krađa podložnih ploča u stanici Preševo koja je sinoć sprečena četvrti je slučaj za samo desetak dana. U prethodna tri slučaja ukradeno je ukupno 470 komada podložnih ploča, čime je "Infrastrukturi železnice Srbije" naneta šteta od preko milion dinara.

Težina ukradenih podložnih ploča je oko 4,6 tona, pa se sumnja da je u ovoj organizovanoj krađi učestvovalo više izvršilaca, pored dvojice uhvaćenih.

U saopštenju se ističe da, osim velike materijalne štete, krađama infrastrukturnih delova i opreme direktno se ugrožava bezbednost železničkog saobraćaja.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Ovo je još jedan od koraka koje "Infrastruktura železnice Srbije" preduzima u saradnji sa državnim organima, kako bi se sprečile dalje krađe na ovom prostoru, a time i ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i velike materijalne štete.

Zbog toga će "Infrastruktura železnice Srbije" i u narednom periodu nastaviti koordinirane aktivnosti u saradnji sa državnim organima širom zemlje na sprečavanju krađa železničke imovine i otkrivanju počinilaca, dodaje se u saopštenju.

U video-snimku ispod pogledajte kako izgleda nekoliko hapšenja koje je sprovela srpska policija:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pajko

    23. januar 2018 | 13:02

    Ok a sta je sa otkupljivacima sek sirovina.njih drasticno loviti i kaznjavati

  • Ateista

    23. januar 2018 | 13:25

    Sve je manje šta može da se ukrade,zato kradljivci moraju da se pomuče i ukradu i najteže.Došli su crni dani i ovu vrstu poslova.

  • srbin iz srbije

    23. januar 2018 | 13:18

    Kad nije izneto o kome se radi , kao da se nije ni desilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA