≫ 

Sahranjena svirepo ubijena legenda Kruševca: Čkembetovom pogrebu prisustvovali samo najbliži

Pogreb su organizovale gradske institucije pošto je poslednjih godina živeo kao beskućnik

  • 10

Sahrana bivšeg fudbalera Dragana Novosela (64), koga su dvojica maloletnika pretukla do smrti 12. januara, organizovana je u sredu na Novom groblju u Kruševcu. Pogreb su organizovale gradske institucije pošto je poslednjih godina živeo kao beskućnik.

Jeza u Kruševcu: Maloletnici tukli bivšeg fudbalera do smrti?

Od brutalno prebijenog Kruševljanina na groblju su se oprostili samo prijatelji iz detinjstva - Kruševljani Branislav Mijatović, koji je doveo sveštenika, te Radomir Jeftić i Božidar Vujičić. Nakon opela u kapelici, povorka je krenula do mesta ukopa.

- Samo napišite da je bio i ostao legenda našeg grada. Sigurno bi dosta ljudi još došlo samo da su znali vreme sahrane - kažu za "Novosti" Novoselovi prijatelji.

Čkembe, kako su zvali bivšeg sportistu, sahranjen je pored rođenog brata Dušana, koji je preminuo 2005.

Foto: Profimedia, Robert Harding

Njegova brutalna smrt glavna je tema u Kruševcu. Među onima koje je ubistvo vatrenog navijača FK Napredak veoma postreslo je i poznati fudbalski ekspert dr Branimir Živković, koji je Dragana doveo u FK Kolonija 1982.

On je otkrio da su problemi u porodici i loše društvo Dragana već sa 15 godina "odveli" u Vaspitno-popravni dom.

- Kada sam se preselio u naselje Kolonija predložio sam dečacima, koji su redovno igrali fudbal u kraju, a među njima je bio i Novosel, da osnuju klub. Svi su to prihvatili. Čkembe je igrao na poziciji desnog krila - priča dr Branimir Živković, nekadašnji predsednik FK Kolonija.

Takođe je rekao da je Novosel radio u Fabrici "Dušan Petronijević", ali da penziju nije dočekao.

Ubistvo Dragana Novosela istražuje Više javno tužilaštvo u Kruševcu. Zamenik višeg javnog tužioca podnela je zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema dvoje maloletnika, zajedno sa predlogom za određivanje pritvora.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    25. januar 2018 | 09:13

    Kakvi fizicki poslovi,pendrek samo ,to je jedini strah zlocinaca,realni...

  • KARMELITA

    25. januar 2018 | 00:40

    TUGA !!!!

  • Krzo

    25. januar 2018 | 10:36

    Krusevljani ne dozvolite da se u vasem gradi vrati vreme,mislim o vremena kada je ona devojka skocila sa prozora da bi pobegla od takvih maloletnika a ako se secate u tovremae se prodavale i cigla na ulici od slicnih maloletnika,moje iskreno saucesce vasem sugradjaninu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA