Srbiji izručen glavni diler narko-mafije: Iz Brazila u Zabelu zbog šverca 24,5 kilograma heroina

Osuđen je na 8 godina zatvora po optužbi da je 2001. godine organizovao šverc 24,5 kilograma heroina iz Bugarske namenjen tržištu Srbije, Holandije i Švajcarske

  • 5

Beograđanin Goran Nešic (47), zvani Ciga, narko diler sredinom prošle sedmice izručen je Srbiji iz Brazila i odmah je upućen u požarevački zatvor Zabela na izdržavanje osmogodišnje kazne na koju je osuđen zbog šverca 24,5 kilograma heroina, saznaje Tanjug.

Uhapšen srpski narko diler u Grčkoj: Snabdevao poznate ličnosti, pao s kokainom vrednim 5 MILIONA EVRA

Za Nešićem su naše vlasti raspisale međunarodnu poternicu zbog presude kojom je osuđen na osam godina zatvora po optužbi da je 2001. godine organizovao šverc 24,5 kilograma heroina iz Bugarske namenjen tržištu Srbije, Holandije i Švajcarske.

Kako javljaju beogradski mediji tada je bio pod istragom Službe državne bezbednosti, koja je uhapsila njegove saradnike Aleksandra Marinkova, zvanog Minge, i Predraga Georgijeva, koji su automobilom prošvercovali heroin, dok je Nešić uspeo bekstvom da izbegne hapšenje. Utvrđeno je da je heroin nabavljao u Turskoj.

Foto-ilustracija: Foter/Flickr/ndlon, Tanjug/MUP

Nešić je uspeo da pobegne iz Srbije, a sud u Pirotu, u odsustvu ga je osudio na osam godina zatvora.

Utočište je našao u Južnoj Americi gde se uspeo na visoko mesto u narko poslu.

Osnovao je klan koji je delovao u saveznim brazilskim državama Sao Paolo i Espirito Santo, Parana, Amazonas, Para i Rondonija, kao i brazilskom delu Amazonije. Oni su, kako su ustanovile bezbednosne službe, drogom snabdevali klan “Amerika”, kao i kriminalne grupe Darka Šarića i Dejana Stojanovića Keke.

Nešić je u Brazilu uhapšen 2011. godine u velikoj akciji “Niva” brazilske federalne policije i kao i srpske Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pod okriljem američke DEA, a za njim je u to vreme uveliko na snazi bila i poternica Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    29. januar 2018 | 17:54

    Njemu je ta kazna vec zastarela, jos 2011 god. Bice par meseci u bajbuku i slobodan je. Pogledajte zakon o zastarelisti pravosnazno izrecenih kazni.

  • Scarface

    30. januar 2018 | 09:29

    Bas se usrecio doce na kafu i ko da nista nije bilo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA