≫ 

Šta se dešava sa decom? Tinejdžerka (17) iz Subotice htela da se ubije žiletom

Još uvek se ne zna šta je nateralo A.Č. da u porodičnoj kući prereže vrat

  • 8

Nakon osnovca koji je navodno pilulama pokušao samoubistvo zbog ljubavi u osnovnoj školi u Ostružnici, još jedna maloletnica je htela da okonča život.

Užas u Ostružnici: Dečak (14) pokušao da se ubije zbog ljubavnih muka

A. Č. (17) je htela da se ubije u porodičnoj kući u Čantaviru kod Subotice.

Kako Srpski telegraf saznaje, tinejdžerka se isekla žiletom po vratu, nakon čega je prevezena u bolnicu u Suboticu. Zasad nije utvrđeno zbog čega je maloletnica digla ruku na sebe.

- Sve se odigralo u nedelju oko 17 sati. Devojčica je iz nepoznatih razloga zgrabila žilet i povredila se. Krvarila je, a njeni najmiliji su odmah alarmirali Hitnu pomoć. A. Č. je zbrinuta u bolnici, gde se uspešno oporavlja. Na sreću, najverovatnije je reč o površinskim povredama - kaže sagovornik Srpskog telegrafa iz istrage.

Prema njegovim rečima, još uvek se ne zna šta je nateralo maloletnicu da se iseče po vratu.

- Moguće je da je pokušala da se ubije zbog ljubavi, loših ocena, ali i nekih drugih problema. Nijedna mogućnost se ne isključuje. Daljom istragom ovaj slučaj će biti rasvetljen - dodaje naš izvor.

U poslednje vreme, neretko se dešava da maloletnici širom Srbije dignu ruku na sebe. Nažalost, pojedinu decu lekari ne uspeju da spase.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Psiholog Zoran Musterović objašnjava da je uglavnom reč o maloletnicima koji boluju od depresije i koji se zbog nestabilnog perioda razvoja i nedostatka podrške u određenoj situaciji odlučuju na ovakav korak.

- Deca u pubertetu su jako osetljiva i promenljivog raspoloženja. Zbog toga im se treba posebno posvetiti i prići im sa dosta pažnje ako se nađu u nekom problemu - kaže Musterović.

Kad je reč o rešavanju problema, psiholog naglašava da su roditelji ti koji prvi treba da pruže podršku i stanu uz svoje dete.

- Potrebno je odmah reagovati jer su maloletnici podložni uticajima i prava reč u pravo vreme može da ih odgovori od suicidne namere - dodaje Musterović.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    30. januar 2018 | 09:52

    Desava se vrsnjacko nasilje, kompleks nize vrednosti zbog nametanja fizickog izgleda i materijalnog bogatstva kao najvece vrednosti, kompleksi zbog nametanja neproporcionalne zadnjice i grudi kao ideala zenske lepote... itd itd

  • Обреновић

    30. januar 2018 | 08:59

    Шта се дешава ? Ријалити на пинку ! И остало што се приказује у медијима Србије

  • mls

    30. januar 2018 | 08:41

    Unistena porodica, obrazovanje, narod, sistem vrednosti. Sad umesto generacija imamo degeneracije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA