Počelo suđenje za ubistvo navijača: Damjanov ubica tvrdi da su ga Delije godinama tukle i ponižavale

Iznoseći svoju odbranu on je rekao da se samog ubistva ne seća, te da ima prekid filma

  • 3

Više od godinu dana nakon ubistva, pred Višim sudom u Valjevu je počelo suđenje Sretenu Nikoliću (24), osumnjičenog da je 30. oktobra 2016. godine u kafiću “Zipa” ubio Damjana Dragojlovića (25) i ranio još troje gostiju. On se sa Dragojlovićem, koji je radio kao radnik obezbeđenja u “Zipi”, najpre sukobio na ulici ispred kafića jer mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak u taj objekat.

Dirljiva poruka na Severu za ubijenog navijača: Mirno spavaj... (FOTO) (VIDEO)

Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem iz kojeg je najpre spolja pucao u izlog kafića, a onda ušao unutra i pucnjima usmrtio Damjana. U njegovoj daljoj nasumičnjoj pucnjavi ranjena su još trojica gostiju “Zipe”.

- Tukao me je i ponižavao pred devojkom koja mi se sviđala, bio sam pijan i drogiran i sećam se samo da mi je pao mrak na oči. Od 2013. godine pa do dana ubistva su me maltretirali Damjan i njegovi drugovi. Zbog straha nisam smeo da izađem na ulicu, živeo sam u kućnom pritvoru”, rekao je na početku suđenja Sreten Nikolić.

Iznoseći svoju odbranu on je rekao da se samog ubistva ne seća, te da ima prekid filma.

Foto: Telegraf

- Tog dana sam ceo dan i celo veče pio pivo i rakiju. Uveče smo izašli u grad i posle obilaska nekoliko kafana, krenuli smo u ‘Zipu’. Bio sam sa joč četiri druga. Damjan je pustio sve da uđu u lokal, a meni nije dozvolio. Ispred kafića me je omaložavao i vređao članove porodice. Rekao mi je “oca i tebe smo tukli i opet ćemo, jednu sestru smo ti j… i drugu ćemo i majku”, nakon čega me je nokautirao pesnicom u glavu zbog čega sam pao. Sve se dešavalo pred devojkom koja mi se sviđala i s kojom sam hteo vezu. Osećao sam veliki bes i poniženje – rekao je Nikolić.

On je rekao da je kritične noći, pored velike količine alkohola, uzeo jedan gram “spida”, te da mu je “pao mrak na oči” kada je ušao u lokal i kada ga je neko udario u glavu “čašom ili flašom”, tako da se ubistva ne seća. U nastavku suđenja biće saslušano oko 30 svedoka.

Daljinac

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoki

    1. februar 2018 | 16:32

    decka su godinama tukli gde god su stizali. policija za to nije bila nadlezna. nasilnici su mislili da im se moze........

  • OrthodoxDado CZ-Lj

    1. februar 2018 | 16:55

    Lepo si ti to resio, a sramota je sto je tako moralo da se zavrsi, porodica je svetinja i nema cenu! Treba svi koji stoje po vratima, da malo se opuste i dobro razmisle, vremena su takva da se za samar, gubi zivot...

  • Grobar

    1. februar 2018 | 17:08

    Zasluzio je sta je dobio! Da bude maltretirao momka godinama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA