≫ 

Nema pravde za Irenu: Rumun koji je pogazio srpske radnice u fabrici "Leoni" izbegao zatvor

Iako mu je rumunsko pravosuđe sudilo za ubistvo iz nehata, ipak su mu izrekli samo uslovnu kaznu od dve godine i osam meseci

  • 19

Rumun Andrei Kristijan Karamalea (23), koji je 30. marta prošle godine u dvorištu fabrike "Leoni" izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Srpkinja Irena Ilić (27), dok su njene koleginice Aleksandra Ranđelović (30) i Branka Gligorijević (35) teško povređene neće odležati ni dan u zatvoru. Iako mu je rumunsko pravosuđe sudilo za ubistvo iz nehata, ipak su mu izrekli samo uslovnu kaznu od dve godine i osam meseci.

Zbogom, anđele: Sahranjena Nišlijka Irena Ilić, na večni počinak je ispratilo više stotina ljudi (FOTO)

Tragedija se dogodila u rumunskom gradu Pitešti gde su devojke bile na obuci za rad u nemačkoj fabrici. Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, mladi Rumun, takođe radnik "Leonija" je u zoni fabrike gde je dozvoljena brzina samo pet kilometara na sat, vozio čak 80, izgubio kontrolom nad "BMW-om" i udario u srpske radnice koje su sa svojih pedesetak kolega bile na doručku.

Foto: Facebook/Jrena Jlic

Irenini roditelji kažu da je suđenje bilo sramno.

- Bili smo strašno potrešeni, taj momak je sedeo ispred nas sa svojim roditeljima, cela atmosfera u sudnici je bila takva da smo slutili neko zlo. Kada smo čuli da ubica naše ćerke neće provesti ni dan u zatvoru šokirali smo se. Advokat nam je objasnio da to nema veze sa Ireninim slučajem, da su u Rumuniji generalno kazne za saobraćajke vrlo blage, ali to nam nije nikakva uteha – kroz suze priča ožalošćena majka Milena.

Roditelji srpske radnice kažu da su ogorčeni što ubica njihove ćerke sve do suđenja nije ni pokušao da se izvini.

Jezivi video: Trenutak kad se BMW zakucao u radnike fabrike Leoni i kad je Irena poginula (VIDEO)

- Kada smo izašli iz sudnice prišla nam je njegova advokatica i kazala da on i njegova porodica žele da nam izjave saučešće. Kazao sam:

- Ne treba, gde su bili sve ovo vreme i šta mi imamo od njihovog žaljenja – kazao je Irenin otac Slavoljub.

Printskrin: Observator TV

Očajni roditelji posredstvom advokata podneli su žalbu na sramnu presudu.

- Zahvaljujući mladiću Bogdanu Bjelakoviću imali smo advokata jer naše diplomatsko predstavništvo nije mrdnulo prstom da nam pomogne. Taj čovek je čak pristao da nas besplatno zastupa, a da svoje usluge naplati od rumunskog osiguranja. Podneli smo žalbu, ali nemamo mnogo iluzija da će ubica naše kćeri biti kažnjen. Čak smo čuli da ima pravo na neku amnestiju, pa da postoji mogućnost i da ta osuda bude poništena – naglašava ogorčeni otac stradale devojke.

Evo šta je izjavio vozač koji je izazvao tragediju u Rumuniji: Vozačku ima tek godinu i po dana (VIDEO)

Irenini roditelji zahvaljuju njenom poslodavcu koji je snosio troškove sahrane, ali i platio njihov odlazak u Rumuniju.

Printskrin: Observator TV

- "Leoniju" svaka čast, nisu oni krivi za to što se tamo desilo. Oni su nam mnogo pomogli, obećali su da će mene i suprugu zaposliti jer živimo od socijalne pomoći – rekao je Slavoljub.

Iako su u istoj nesreći povređene Aleksandra Ranđelović (30) i Branka Gligorijević (35), Karamalei za njihovo stradanje uopšte nije suđeno. Rumunski mediji u izveštaju sa suđenja naveli su da je jedan od svedoka bio verenik Irene Ilić.

Foto: Facebook/Jrena Jlic

- Trebali smo da se venčamo početkom leta 2017. godine. Kada mi je prijatelj javio da je poginula, onesvestio sam se. Moj život i moji snovi su uništeni, ova tragedija je odnela sve što je bilo divno u mom životu, ostala je samo usamljenost i tuga – kazao je Dušan Bijeljić.

Irenini roditelji nisu pominjali ovog mladića, ali su demantovali navode medija da je devojka bila trudna u vreme kada je poginula.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Markovic

    24. februar 2018 | 00:13

    Terati do kraja postoje i pravne instjtucije van Rumunije kad se te nihove iscrpe ako ni to ne da rezultate imaju oni koji se bave oko toga za kintu. Ne ostati im duzan nikako. Oko za oko zub za zub

  • ZlatkA

    24. februar 2018 | 00:49

    Strazbur...

  • miki011

    24. februar 2018 | 00:15

    Tuga!!! Tako druge drzave štite svoj narod.Kod nas bi bilo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA