Velika akcija srpske i španske policije: "Pala" kriminalna grupa koju je organizovao Srbin, uhapšeno 27 ljudi zbog milionskog plena (FOTO)

Zajednička akcija dve zemlje trajala je nekoliko meseci

  • 4

U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i više evropskih policija, nakon višemesečne istrage, u Španiji i Srbiji uhapšeno je 27 osoba, osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima.

Tokom prethodnih meseci od ove kriminalne grupe oduzeto je 330 kilograma marihuane čija se vrednost procenjuje na oko 1.650.000 evra.

U Španiji uhapšeni bivši srpski piloti: Prevozili drogu za jedan od najgorih narko-kartela i učestvovali u trgovini ljudima (VIDEO)

- Upravo je završena policijska akcija koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovodilo zajedno sa španskom, francuskom, italijanskom i nemačkom policijom. U ovoj akciji, koja je trajala prethodnih nekoliko meseci uhapšeno je više osoba i zaplenjeno oko 330 kilograma narkotika, pre svega na teritoriji Španije - precizirao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Foto: MUP

Dodao je da je među uhapšenima 14 državljana Republike Srbije, kao i da srpska policija nastavlja rad na ovom slučaju, detaljno sagledavajući sve ostale kriminalne grupe koje mogu biti povezane sa ovim osobama.

- Ovo je bila akcija u kojoj je Srbija imala značajnu ulogu i želimo da budemo jedna od vodećih policijskih snaga Evrope, koja ulaže sve više resursa u borbu protiv organizovanog kriminala i narkotrafikinga. Za nas je važno da da zajedničkim radom sa regionom i Evropom sprečimo da droga dolazi do naše dece - zaključio je Stefanović.

Sumnja se da je ovu kriminalnu grupu u Španiji organizovao srpski državljanin S.T. (52). On je sa ostalim članovima instalirao više ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane, koju bi nakon završenog procesa proizvodnje sušili i pakovali, a onda prodavali raznim kriminalnim grupama u zemljama Evropske unije.

Foto: MUP

Tokom operativnog rada koji je vodila srpska policaja učestvovali su i pripadnici policija Francuske, Italije i Nemačke koji su tokom 2017. i 2018. godine u više akcija uhapsili sedam osoba - pet državljana Srbije i dva državljanina Rumunije. Kod njih je pronađeno ukupno 254 kilograma marihuane.

Od ove organizovane kriminalne grupe tokom dosadašnjeg rada ukupno je oduzeto 330 kilograma opojne droge marihuane, uhapšene su 34 osobe, a za

jednom se intenzivno traga.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA