Rasvetljen slučaj kidnapovanja Novaka nakon 20 godina: Uhapšena dva policajca umešana u prvu otmicu Spasojevića i Lukovića

Klupko je počelo da se odmotava gotovo dve decenije kasnije

  • 9

Pre 21 godinu kidnapovan je i opljačkan Novak Stevanić koji je tad imao 22 godine, a kojeg je policija u to vreme ubeđivala da je izmislio otmicu. Posle više od dve decenije uhapšena su dva policajca, Milan Radukić i Saša Đajić Džaja, kao i Goran Ristić, bivši pripadnik zemunskog klana, zbog sumnje da su izvršili ova krivična dela.

Bagzi tokom svedočenja otkrio ono što je zanimalo sve: Ovako je nastao zemunski klan

Nesrećni mladić se nakon nekoliko meseci od otmice ubio jer nije mogao da se izbori sa posledicama torture otmičara ali i tadašnje policije.

- Milan Radukić je u penziji, a nekada je radio u PS Zemun, dok je Saša Đajić i dalje aktivan pripadnik MUP-a i radi u Žandameriji, u jedinici za obezbeđenje. Nijh dvojica su juče ujutru uhapšeni. Goran Ristić se već nalazi u pritvoru u Novom Sadu zbog drugog krivičnog dela, tako da će biti prebačen u Beograd - objašnjava sagovornik.

Trojica osumnjičenih su prošle godine saslušani pred tužiocem, ali su negirali umešanost u to krivično delo.

Klupko je počelo da se odmotava gotovo dve decenije kasnije kada je Nikola Bajić, osuđeni "zemunac" odlučio da u tužilaštvu ispriča sve što zna o Novakovoj otmici.

Foto: Profimedia/Alamy

Dejan Milenković Bagzi saslušan je kao svedok tokom istrage.

- Novaka Stevanića su otela tri policajca, koji su tad radili u PS Zemun. Reč je o Milanu Radukiću, Saši Đajiću i pokojnom saradniku Zoranu Vukojeviću Vuku. Oni su ga presreli, pokazali mu službene legitimacije, ubacili u auto i predali ga Dušanu Spasojeviću.

- Ja sam cele noći u garaži u Novom Beogradu čuvao Novaka, a Spasojević ga je tukao i davio sve dok nije priznao gde njegovi roditelji drže sef sa nakitom i novcem - ispričao je u tužilaštvu Bajić, koji služi zatvorsku kaznu od 35 godina zbog zločina zemunskog klana.

Novaka su ugurali u "golf dva".

Foto: Profimedia/AFP

- Sećam se da mi je Spasojević rekao da su u sefu Novakovih roditelja našli 150.000 maraka, ali da ništa od tog novca nije ostalo njima, jer je sve morao da da "kerovima iz policije" - ispričao je Nikola Bajić nakon čijeg svedočenja su saslušana dva policajca.

Zoran Stevanić, otac pokojnog Novaka kaže da je zadovoljan hapšenjem.

- Zadovoljan sam što se posle toliko godina konačno ozbiljno radi na ovom slučaju. Ceo svoj život posvetio sam tome da krivci za otmicu mog sina budu privedeni pravdi. Ovo hapšenje daje mi nadu i veru da će pravda konačno biti zadovoljena - rekao je Stevanić.

VIDEO: Hapšenje

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    9. mart 2018 | 09:02

    Da li to znači da će se , otprilike ,2040.godine otkriti današnje malverzacije policajaca ? Večno pitanje i dalje nema pravi odgovor , policajci ili kriminalci ?

  • RICINUS

    9. mart 2018 | 11:06

    Užas

  • Лицемер

    9. mart 2018 | 10:26

    Одакле му 150000ДМ у време кад су грађани Србије гладовали. Истрага треба да иде хронолошким редом а не уназад.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA