Trenutak zbog kog su uhapšeni državni službenici: Primopredaja mita nasred ulice u Beogradu (VIDEO)

Njima je određeno zadržavanje od 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

U nastavku akcije suzbijanja korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita.

Velika akcija policije u Beogradu: Uhapšeno više državnih službenika u trenutku primopredaje novca

Reč je o službenicima opštine Novi Beograd Nebojša Jovanović (56) i Marko Šćepanović (42), koji su preko Snežanom Zec (52) i još jednog posrednika, zahtevali od investitora bespravno sagrađenog objekta novčani iznos od 10.000 evra.

Novac su tražili kako bi u okviru svojih službenih ovlašćenja izvršili službenu radnju koju inače ne bi smeli da izvrše i tako omogućili nastavak izgradnje tog bespravnog objekta.

Oni su od posrednika primili novac u iznosu od 3.500 evra, što je bio deo dogovorene nadoknade, kako ne bi sprečili nastavak gradnje objekta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Takođe, protiv još dve osobe su podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog krivičnog dela davanje mita.

Na videu koji je objavljen, građevinski inspektor Nebojša Jovanović i inspektor Službe za izvršenje opštine Novi Beograd Marko Šćepanović sede u kafiću "Brdo piva" na Čukarici, nakon čega Šćepanović izlazi kako bi se našao sa Snežanom Zec i dogovorio preuzimanje mita.

Nakon toga Šćepanović se vraća u kafić, gde jedno vreme sedi ponovo sa Nebojšom Jovanovićem, pa izlazi ispred kafića i preuzima 3.500 evra od Snežane Zec.

Po preuzimanju novca se vraća u kafić "Brdo piva" i predaje ispod stola Nebojši Jovanoviću deo preuzetog novca.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    10. mart 2018 | 20:15

    Tesko je izboriti se sa takvim mangupima. A sve je pocelo nakon petog oktobra 2000. godine, kada su kriminalci preoteli vlast u Srbiji. Sada se treba izboriti sa ostacima proslosti i novorodjenim, sto nije nimalo lako. Ali ja verujem da ce sadasnja Srbija znati i moci da se izbori sa tim olosima.

  • milos

    10. mart 2018 | 15:09

    Porazavajuca slika danas je obisla Srbiju, sve pohvale policiji, nadam se da ce ovakvih slucajeva biti sve manje i manje u bliskoj nam buducnosti.

  • Tina

    10. mart 2018 | 14:09

    Za ovo moraju odgovarati pred sudom,to je veliko krsenje zakona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA