≫ 

Uhapšena Verica (31) koja je varala ljude da su joj deca bolesna, pa je prikupila 2 miliona dinara pomoći za sebe!

Sumnja se da je Verica lagala o svom materijalnom stanu i o zdravlju svoje dece

  • 9

U velikoj policijskoj akciji "Aurora", među 270 uhapšenih tokom 48 sati našla se i Verica J. koja je varajući građane da su su joj deca ozbiljno bolesna prikupila više od dva miliona dinara.

Nezapamćena akcija srpske policije: Za 48 sati uhapšeno 270 osoba, zaplenjena velika količina droge i oružja (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su protiv tridesetjednogodišnje žene krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo prevare i neosnovanog dobijanja kredita.

Sumnja se da je ona preko medija objavljivala apel za pomoć i osnivala fondove za uplatu novca lažno iznoseći teško materijalno i zdravstveno stanje nje i njene maloletne dece.

- Osumnjičena je dovela veći broj fizičkih i pravnih lica u zabludu da joj za potrebe operacije i lečenja maloletne dece uplate novac na tekući račun, koji je ona potom koristila za lične potrebe - objašnjavaju u MUP-u.

Ona je, kako se sumnja, obmanjivala javnost da je donirala svoj organ prilikom transplatacije bubrega jednom detetu i lažno objavljivala da je drugom detetu potreban hirurški zahvat na srcu. Osumnjičena je na taj način protivpravno prisvojila dva miliona dinara.

VIDEO: Nezapamćena akcija srpske policije

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    23. mart 2018 | 17:21

    Meni su cesto zvonile na vrata ucveljene majke i kukale da im je dete bolesno, pa skupljaju pare za lecenje. Na pitanje da li je otvoren racun za pomoc, odgovor je bio da jeste. Kad zatrazim broj i da cu uplatiti na racun, jer sad nemam novac kod sebe odmah se da videti da lazu, navodno nemaju papir kod sebe, ali da ce ga naknadno doneti. Naravno da se vise nikad ne pojave.

  • Da ti se smuči

    23. mart 2018 | 17:27

    Osoba koja je obmanula javnost treba da vrati 2000000,00 dinara i to uplatom u humanitarni fond za lečenje dece a novac naplatiti od imovine ili od plate a ako nema posao zaposliti je u nekoj kazneno poravnoj ustanovi. Kada ni prethodno učinjene prevare nisu adekvatno rešene šta drugo očekivati nego da će se ponoviti.

  • Jasssa

    23. mart 2018 | 15:41

    Jel ovo moguće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA