Srbija je zanemela zbog mrtve bebe koju su roditelji doneli u Dom zdravlja: Evo šta je uzrok velike tragedije

Pokušali su da je reanimiraju, međutim nije joj bilo spasa

  • 1

Bračni par sa Banovog brda doneo je juče u Dom zdravlja "Dr Simo Milošević" u Požeškoj ulici na Banovom brdu svoju mrtvu bebu. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt dvomesečnog deteta.

Doneli mrtvu bebu u Dom zdravlja: Horor na Banovom brdu

Prema prvim rezultatima, nije bilo tragova nasilja i pretpostavlja se da je umrlo od sindroma iznenadne smrti.

- Roditelji, inače romske nacionalnsoti, rano ujutru su uleteli sa bebom u čekaonicu Doma zdravlja i uz viku i zapomaganje molili za pomoć jer njihovo dete nije davalo znake života. Lekari su odmah pregledali novorođenče, bukvalo svi doktori iz Doma zdravlja su izašli da pomognu, ali je dete već bilo mrtvo. Pokušali su da je reanimiraju, međutim nije joj bilo spasa. Bilo je veoma mučno, jer ipak se radi o dvomesečnoj bebi rođenoj u januaru tako da su svi zaposleni u ovoj ustanovi u šoku - kaže izvor Informera iz istrage.

Obdukcija treba da utvrdi uzrok bebine smrti.

- Na detetu nema nikakvih tragova nasilja, tako da se za sada samo može reći da je umrlo prirodnom smrću. Takođe, prvi rezultati ne daju nikakve indicije da je u pitanju neka hronična bolest ili slična komplikacija. Najverovatnije se radi o sindromu iznenadne smrti, koji nije tako redak kod novorođenčadi. Saslušani su dežurni lekari, ali i roditelji koji su vidno potreseni i nalaze se u šoku zbog nesreće koja ih je zadesila. Međutim, oni su dobro sarađivali sa policijom i dali sve potrebne podatke - kaže izvor "Informera".

U Domu zdravlja "Dr Simo Milošević" potvrdili su ovu informaciju i rekli da je istražni postupak i toku.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    30. mart 2018 | 10:32

    Srbija nije zanemela. Cesto bebe umiru ali to nije vest u novinama. Uzrok smrt je dosta cest. Nema senzacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA