Razbojnik koji je oteo milion dinara iz menjačnice u Žarkovu, pa se sakrio u obližnju zgradu dobio 4 godine zatvora

Doneta presuda za razbojništvo u Žarkovu u oktobru 2016. godine

  • 0

Stefan Mlinar (28) pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora jer je 17. oktobra 2016. zajedno sa Dušanom Mirkovićem (26) opljačkao milion dinara iz menjačnice u beogradskom naselju Žarkovo. Tokom bekstva, Mirković se ubio u stanu prijatelja.

U ovom procesu suđeno je i Aleksandru Botiću (28), u čiji stan su se sakrila dvojica razbojnika posle pljačke, ali je on oslobođen za saučesništvo zbog nedostatka dokaza.

Drama u Žarkovu trajala je 11 sati: Osuđen pljačkaš zbog koga je prošle godine celo naselje bio pod opsadom!

Botićev advokat Bojan Ječmenica kazao je da je Apelacioni sud u Beogradu ovim potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda.

- Zadovoljni smo presudom, jer je nesumnjivo potvrđeno da moj branjenik nema nikakve veze s pljačkom - istakao je za Informer Ječmenica.

Podsetimo, Mlinar i Mirković su u oktobru 2016. naoružani pištoljima, u ranim jutarnjim satima pretukli radnika menjačnice Bojana M. i oteli mu novac, a onda pobegli. Zatim su utrčali u zgradu u Trgovačkoj ulici 8 i sakrili se u stanu svog druga Botića, posle čega je usledila desetočasovna talačka drama.

Foto: Telegraf

Snajlepristi, specijalci, Interventna jedinica i brojne policijske patrole blokirale su ceo kraj, a u soliteru je pretraživan svaki stan. Oko 17.30h na redu je bio i poslednji stan u zgradi, Botićev, koji se nalazi na trećem spratu. Pošto se iz tog stana i dalje niko nije odazivao, policajci su počeli da razvaljuju blindirana vrata.

Čim su ušli unutra, čuo se pucanj. U jednoj sobi zatekli su mrtvog Mirkovića, koji je sebi pucao u glavu, najverovatnije iz paranoje i pod dejstvom spida, dok su u drugoj sobi bili Mlinar i Botić.

Naknadno je utvrđeno da je Mirković nekoliko meseci ranije promenio prezime, i da se ranije prezivao Grčić.

Prezime je promenio kada se vratio iz Švajcarske, gde je odslužio nekoliko godina zatvora, takođe zbog pljačke.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA