Sahranjena žena za čiju smrt krive pijanog lekara: On je trenutno u pritvoru, a ovo je četvrti kobni propust doktora u Vranju

- Doneto je rešenje o zadržavanju lekara N.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ne pružanje lekarske pomoći - rekli su iz Policijske uprave Vranje.

  • 9

Persa Stojanović (68) iz Vranja, koja je preminula u noći između petka i subote zbog, kako tvrdi njena porodica, toga što se lekar Hitne pomoći nalazio u stanju pijanstva te nije mogao da joj pomogne, sahranjena je, a lekaru je određeno zadržavanje do 48 sati.

Pijanog lekara krive za smrt pacijentkinje u Vranju: Imao je 1,2 promila alkohola u krvi, muž preminule žene pretio da će ga ubiti?!

- Doneto je rešenje o zadržavanju lekara N.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ne pružanje lekarske pomoći. Ostale pojedinosti ne možemo sada da saopštimo zbog istrage - rekli su iz Policijske uprave Vranje.

Utvrđeno je da je N.S. u krvi imao 1,22 promila alkohola.

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju je prenelo da se za vikend neće oglašavati u vezi ovog slučaja.

Foto: S.Tasić

Inače, slučaj smrti Perse Stojanović je četvrti u nizu u ZC Vranje, a treći u HMP, za koji se terete lekari ili nemedicinsko osoblje.

Prethodna tri slučaja sa smrtnim ishodom su već na sudu. Početkom godine iz vozila Hitne pomoći u Grdeličkoj klisuri ispao je pacijent na putu, na koga je naleteo kamion i pregazio ga.

Dva meseca kasnije zbog neizlaska Hitne pomoći na teren, preminula je pacijentkinja, nakon što ju je porodica dovezla u ZC. Ubrzo nakon ovog slučaja, Jelena Ivanović rodila je mrtvo dete, a obdukcija je utvrdila da je došlo do gušenja ploda jer porođaj nije na vreme izveden, iako je žena u porodilištu već bila čitava dva dana sa puknutim vodenjakom.

Persa Stojanović je sahranjena u subotu na Sobinskom groblju u Vranju.

Daljinac

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    29. april 2018 | 17:09

    Samo ne idite kod doktora to je spas.

  • N.N.

    29. april 2018 | 17:08

    Lekari u Srbiji NIKADA nisu krivi za strucnu gresku, nemar, propust, nezainteresovanost za pacijenta, primanje mita itd itd. Tako bar kazu nasi "pravosudnu" organi. Nisu krivi ni za slucaj devojaka: Arambasic, Jelice Radovic, male Anje Grahovac itd itd. I posle svega, nikoga ne grize savest ni te lekare, ni one koji ih oslobode krivice. Ne grize ih savest zato sto je i nemaju, a savest nemaju zato sto nisu ljudi, vec masine za usisavanje para. Ovo je UZAS!!!

  • Djole

    29. april 2018 | 15:21

    Svi krvci iz gore navedenih primera da se procesuiraju i najstrože kazne, za primer drugima Dokle više da se igraju sa pacijentima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA