≫ 

Snimci i fotografije sa mesta pada aviona: Kolege poginulog pilota objašnjavaju kako je došlo do jezive nesreće (FOTO) (VIDEO)

Goran Petrović je leteo 15 godina na više tipova vazduhoplova i do sada nije imao nikakvih incidenata

  • 10

Goran Petrović (48) večeras je poginuo u padu sportskog aviona kod aerodroma "13. maj" u Zemun Polju. Kolege o njemu imaju samo reči hvale. Goran je leteo 15 godina na više tipova vazduhoplova i do sada nije imao nikakvih incidenata.

Pao sportski avion kod Zemun Polja: Poginuli muškarac i žena

- Nakon leta u zoni aerodroma, pilot je avionom krenuo u niski razlaz iznad piste, prošao je na 10-tak metara visine iznad piste i po proceduri za taj manevar krenuo pod uglom penjanja od oko 30 stepeni u školski krug. I kad se penjao, avion se zaneo u desno i ušao u režim nekontrolisanog leta, gde pilot nije mogao da upravlja avionom i letelica je udarila u zemlju. To se zove prevučeni let, kad avion ostane bez sile uzgona usled smanjenja brzine kretanja - kažu kolege sa aerodroma.

Goran Petrović je imao 15 godina iskustva, Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Petrović je leteo na više tipova vazduhoplova, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Identitet žene koja je bila u avionu sa njim još uvek nije poznat. Iako je prema prvim informacijama, žena bila na letačkoj obuci, po svemu sudeći, to nije tačna informacija.

Petrović je iza sebe ostavio ženu i dvoje dece.

Prema nezvaničnim informacijama, ultra laki avion CH-601 "Zenair", koja se srušio je bio privatno vlasništvo pilota Gorana Petrovića.

Ultra laki avion CH-601 "Zenair" bio je privatno vlasništvo pilota Gorana Petrovića, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Hitna pomoć dobila je u 19.18 časova obaveštenje o nesreći, Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Identitet žene iz aviona još uvek nije poznat, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Pad aviona prijavljen je Hitnoj pomoći u 19.18 časova. Ekipa je pokušala reanimaciju, ali je, nažalost, mogla samo da konstatuje smrt pilota i njegove saputnice.

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIn bre

    17. maj 2018 | 00:13

    Neka ti je laka crna zemlja, pocivaj u miru, saucesce porodici

  • malena

    17. maj 2018 | 01:40

    Ovo je totalna glupost! Da iskusni pilot koji vozi 15 godina, i to vise aviona promenio, prosto je nemoguce da napravi takvu katastrofalnu gresku! Sve je to sumnjivo, neko je njemu to smestio sto posto! Zao mi je coveka, neka mu je laka crna zemlja, a porodici iskreno saucesce!

  • Mima

    16. maj 2018 | 22:56

    Bože mi oprosti,kakve kršine se neće vinuti u nebo?Šta se ovo dešava?Svaki dan toliko nemilih dogadjaja,udesa,nesreća...kad će kraj? Saučešće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA