≫ 

Ubijeni Radovac bio član organizacije "Srbska čast" i deo nekadašnje Supine ekipe, ali ubistvo nema veze sa navijačkim obračunom (FOTO)

Poznavao je Supu i Bojana Stojkovića

  • 21

Ognjen Žanić (26), koji je sinoć ubijen ispred svoje zgrade na Čukaričkoj padini, osim Radove navijačke grupe, bio je član i organizacije "Srbska čast". Podsetimo, radi se o grupi koja je neretko ocenjivana kao paravojna formacija, ali čiji članovi uporno sebe deklarišu kao "nenaoružane humanitarce". 

Ovo je navijač Rada koji je ubijen sinoć ispred svoje zgrade: Ognjen je imao samo 26 godina, bio je student i instruktor (FOTO)

Na Instagram profilu Bojana Stojkovića, osnivača i predsednika pomenute grupe, nalaze se i Žanićeve fotografije. Na njima je ubijeni mladić okružen drugim kolegama iz "Časti" i nosi majicu sa njihovim amblemom.

Mladić je radio u teretani i prodaco suplemente za bildere Foto: Privatna arhiva

Pripadnici ove grupe dospeli su u žižu javnosti u januaru, kada su iz Bosne i Hercegovine stigle optužbe da se u Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu obučavaju pripadnici ove organizacije, zbog formiranja paravojne formacije u Republici Srpskoj.

 
✝️🤫A post shared by Бојан Стојковић (@bojan_stojkovic_srbska_cast) on

Oni su sve te navode tada porekli i isticali "da su patriote i pravoslavci koji pokušavaju da pomognu svom narodu, da nisu politički orijentisani i da ih niko ne finansira".

Kako komšije tvrde za Telegraf, Ognjen je bio divan mladić i poticao je iz dobre porodice. Dodaju da se u kraju priča da ga je ubio neko od suseda.

NIJE REČ O NAVIJAČKOM OBRAČUNU?

Kako Telegraf.rs saznaje, za sada nema indicija da je ubistvo Žanića posledica sukoba navijačkih klanova.

Navijač Rada ubijen je sinoć Foto: Privatna arhiva

Po nezvaničnim informacijama, Žanić je bio deo stare ekipe Radovaca ispred koje stoji Dragan Supurović Supa, jedan od vođa navijača "United Force". Supurović je prošle godine osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Ivana Pavlovića 1994. godine, da bi ovog marta Apelacioni sud ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje.

Žanić je radio kao instruktor u teretani i u podzemnom prolazu na Terazijama u radnji sa suplementima za bildere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    25. maj 2018 | 15:00

    Kazem lepo sinu da se mane teretane, jaki kratko traju jer od svih jakih barut je jaci.Drzi se ti sine knjge, tu je resenje svih muka.

  • Slobodan

    25. maj 2018 | 22:21

    Żestok momak ide na posao,radi pošteno,zaradjuje pošteno,hrani i izdržava svoju porodicu, brani svoju zemlju kad za to dodje vreme. A ove sline danasnje koje karakterisete kao zestoke momke nisu ni vrednii pomena..Zasto nas ratovi unistavaju,pa ne zato sto nas puno izgine vec zato sto velika vecina tih koji su izginuli su casni i posteni ljudi,momci. A sa druge strane prezive sline obicne,kukavice,koje kasnije glume patriote. I posle nam se desi ovo. Razmnozavanje šljama

  • Ljubiša

    25. maj 2018 | 20:46

    Vidim na slici lepo obučeni,pa teretana,automobili i ostalo...a nigde ne rade.Pa odakle bre???Zakonito zaradili pare...kako???Aj se lažemo malo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA