≫ 

Silovan dečak čiji je otac upucao par na Novom Beogradu? Lekari ustanovili brojne povrede anusa šestogodišnjaka

Potvrde lekara dodatno su razbesnele Zorana

Zoran Grujić, koji je u nedelju uveče 3. maja ranio Katarinu i Stanišu J. na Novom Beogradu, saznao je neposredno pre napada da je jedanaestogodišnji L. J, sin ovo dvoje komšija, navodno hteo da siluje njegovog sina I. G. (6)! Kako se nezvanično saznaje, u policijskom izveštaju stoji da su šestogodišnjem mališanu konstatovane poderotine i posekotine na anusu, za koje nije utvrđeno kakvim predmetom su nanete.

Dečaci su se u nedelju uveče igrali u parku u Ulici Goce Delčeva na Novom Beogradu, u blizini zgrada u kojima žive. Nisu bili pod nadzorom roditelja, a u parku je bilo i mnoštvo druge dece, ali i starijih sugrađana.

Vršnjačko nasilje prethodilo užasu na Novom Beogradu? Pucao u bračni par zbog bizarne igre jednog od dečaka

- Mališani su u jednom trenutku započeli potpuno bizarnu igru. Uglavnom su bila mlađa deca i jedan stariji dečak koji je u nekom trenutku skinuo gaće mlađem. Svi su se okupili, pa nisam uspela da vidim šta se tačno desilo. Dete je počelo odjednom da plače i doziva roditelje. Otrčao je u pravcu svoje zgrade, a sva deca su se ubrzo razišla - priča jedna od komšinica koja se u nedelju uveče zatekla u parku.

Roditelji su dečaka odmah odveli kod lekara, koji su ustanovili povrede anusa. Potvrde lekara dodatno su razbesnele Zorana, koji se odmah po povratku uputio u stan Staniše i Katarine J.

Dečak od šest godina ima povrede anusa Foto: Telegraf

- Ušao je u stan i neko vreme je razgovarao sa Stanišom i Katarinom. Delovalo je da su se smirile strasti. A onda se na izlasku iznenada okrenuo i iz džepa izvadio pištolj. Uperio ga je u mog unuka. Moja ćerka je tada vrisnula. On je munjevito pomerio oružje u stranu i ranio je. Zet je potrčao ka napadaču, ali je i on istog časa pogođen - ispričala je baba L. J.

Zoran je posle ranjavanja komšija pobegao. Policija ga je nakon višečasovne potrage, u ponedeljak u poslepodnevnim časovima, uhapsila. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Danas su ranjeni Staniša i Katarina J. pozvani u Policijsku stanicu u Zemun kako bi identifikovali napadača.

Iz Višeg tužilaštva u Beogradu potvrdili su da će Zoran Grujić za krivično delo za koje se tereti biti danas priveden na saslušanje. Nakon toga, ako tužilaštvo bude tražilo, Viši sud će doneti odluku da li će mu pritvor biti produžen i po kom osnovu, ili će mu omogućiti da se brani sa slobode ukoliko ima elemenata. Grujić se tereti da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti i nelegalnog držanja, nošenja i prometa oružja.

Napadač je žrtvama pucao u noge Foto: Telegraf

Komšije ističu da dečakovu majku nisu videli od ponedeljka, kao i da je najverovatnije otišla kod svojih roditelja. Za ovu porodicu imaju samo reči hvale.

- Izuzetno su fini, imaju dvoje male dece. Zorana sam često sretala na hodiniku, uvek zastane da popriča i pozdravi se. Kada sam čula šta se desilo, ostala sam u šoku. Nisam očekivala da bi mogao da bude spreman na tako nešto. Ali verujem da je imao valjan razlog kada je posegnuo za oružjem, jer je on vrlo miran čovek - objašnjava komšinica.

NIJE PROFESOR

Iako su se u pojedinim medijima pojavili natpisi da Zoran Grujić radi kao profesor u srednjoj školi Politehnika - škola za nove tehnologije u Zemunu, direktor ove obrazovane ustanove demantovao je te informacije.

Napad se dogodio u Ulici Goce Delčeva na Novom Beogradu Foto: Telegraf

- Pomenuti gospodin nikada nije radio u našoj školi. Ne poznajemo ga i nikada nije bio član našeg kolektiva - istakao je Dušan Milovanović, direktor škole.

TUŽILAŠTVO ĆUTI

U nadležno tužilaštvo je stigao lekarski nalaz o navodnom seksualnom zlostavljanju šestogodišnjeg dečaka. Ovu informaciju, međutim, nadležni nisu potvrdili, ali je nisu ni demantovali, saznale su i prenele Večernje novosti.

Tužilaštvo zasada ćuti, a da li će, eventualno, za ovo delo ako se pokaže da je istina neko odgovarati, ostaje da se vidi. Međutim, ako se ustanovi da je kriv jedanaestogodišnjak, odgovaraće njegov otac, jer dete tog uzrasta ne odgovara krivično.

VIDEO: Jeziva tuča učenika u školi u Aranđelovcu

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    5. jun 2018 | 23:59

    Dete mu je silovano!!!Pa ljudi sta je ovo,decaaa...!!!!Stasno!Kuda ide ovo,dileri,narkomani,pedofili,silovatelji,nasilje,obracuni na ulicama kao devedesete!Pod hitno sto vise zatvira i vratiti Dusanov zakon!!!Deca su nam prestupnici,silovatelji,drogiraju se ovo je strasno!Pod hitno da se nesto uradi inace generacije su nam sve gore i gore!!!!Pa sta da rade roditelji sem da uzmu zakon u svoje ruke???

  • Sonja

    5. jun 2018 | 23:39

    Stiti covek porodicu,samo poremecen um moze da siluje dete I ja bih za svoje dete ubila.

  • Panjković

    6. jun 2018 | 00:27

    Koliko je ta zver u dečijem obliku još maltretirala dece a da se to i ne zna? I koliko su roditelji te zveri to ignorisali i pravili se da ne vide?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA