Za ubicama mladog advokata iz Jagodine se traga 9 meseci: Likvidiran je "bez ikakvog razloga", a njegovog oca drži obećanje

Advokati iz cele zemlje okupili su se danas u Jagodini

  • 4

Spomen ploča advokatskom pripravniku Nemanji Stojanoviću (27), koji je septembra prošle godine ubijen ispred zgrade u kojoj je živeo, a čije ubice još nisu pronađene, otkrivena je danas u Jagodini.

Otkrivajući spomen ploču, predsednik Advokatske komore Kragujevca Zvonko Marković zatražio je od Policijske uprave u Jagodini da pronađe odgovorne za taj zločin jer je, kako je rekao, Nemanja Stojanović ubijen "bez ikakvog razloga".

Otac ubijenog Nemanje, advokat Milovan Stojanović kazao je da je od jagodinske policije dobio obećanje da je pronalaženje ubice i nalogodavaca tog zločina prioritet u njihovom radu.

Dve verzije ubistva mladog advokata u Jagodini: Moguće da su ga pomešali s nekim drugim jer voze isti automobil!

Mladić je ubijen u septembru Foto: Facebook/Немања Стојановић

- U policiji su mi rekli da je istraga pokazala da je moj sin greškom ubijen, da već imaju rezultate oko nalogodavca, ali pošto je to bilo profesionalno ubistvo potrebno je prikupiti materijalne dokaze kako bi se postupak procesuirao - kazao je Stojanović.

On je dodao da će ubuduće biti još aktivniji u zahtevu da se pronađu ubice njegovog sina.

- Moj sin je voleo svoju profesiju, voleo je svoju porodicu, prijatelje, kolege i nikada ni sa kim nije imao sukob. Ja i nakon devet meseci očekujem svakog trenutka da se on pojavi na vratima i da mi kaže da je dobio još jedan spor - rekao je Stojanović.

Otkrivanju spomen ploče prisustvovali su advokati iz Jagodine, Kragujevca, Niša i Beograda, kao i pojedini tužioci i sudije iz Jagodine. Pismo podrške porodici i kolegama Nemanja Stojanovića uputili su i advokati iz Bitolja u Makedoniji.

Nemanja Stojanović ubijen je iz vatrenog oružja u ranim jutarnjim časovima 13. septembra 2017. godine, u ulici Braće Dirak ispred ulaza u zgradu u kojoj je živeo.

Kako je agenciji Beta rečeno u Policijskoj upravi u Jagodini, istraga o ubistvu Nemanje Stojanovića je u toku a do sada nije bilo hapšenja u vezi sa tim zločinom.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    10. jun 2018 | 15:01

    Sve se to zna ali ima tih zasticenih ljudi! !!!

  • Milivoje

    10. jun 2018 | 16:14

    Ovakva policija nikad neće rešiti slučaj! Jer ubujeni nije bio od ranije poznat. Oni rešavaju samo kad se ubica sam prijavi ...i to se ona naziva brza i efikasna akcija policije...

  • Zoran Veteran

    10. jun 2018 | 16:47

    Istraga tapka u mestu, a to je najgore za istragu, sve se više hladi situacija,možda ubica im padne slučajnim operativnim radom, ali mladi advokat nije bio direktna meta, nego se slučajno našao ubici na nisan, e to dok se rasplete proći će još vode niz moravu, nedaj bože nikome ovakvu sudbinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA